вівторок, 12 березня 2013 07:45

На нігті пішло 2 кілограми гелю і 700 грамів акрилу

Автор: фото з сайта www.pixanews.com
 

Манікюр "У пошуках скарбів" переміг на Олімпіаді з нігтьового мистецтва у Римі. Його за 7 год. зробила іспанська дизайнер Крісті Б'ют. За перемогу отримала 700 євро — 7 тис. грн.

— На нігті пішло 2 кілограми гелю і 700 грамів акрилу, — розповідає Крісті. — Моделі наростила 10-сантиметрові акрилові нігті. З гелю виліпила русалку, восьминога, морські хвилі, водорості й мушлі. Нігті вийшли важкими. З такими не попрацюєш на клавіатурі та не помиєш посуд.

В олімпіаді брали участь 1 тис. майстрів з манікюру. Змагалися у трьох групах — новачки, ветерани і майстри.

— Манікюрній справі віддала дев'ять років, — говорить Крісті. — Раніше робила звичайний манікюр. Іноді на прохання клієнтів прикрашала нігті камінцями, штучними квітами чи пластмасовими фігурками. Коли навчилася ліпити фігурні гелеві, могла за роботою просидіти ніч. Клієнти радіють такій ліпці два-три дні. Потім приходять і просять зняти, бо від важкого манікюру болять пальці.

Серед найголовніших конкурентів називає японських, американських та італійських майстрів.

— Нарощування нігтів було відоме у стародавньому Єгипті та Китаї 3 тисячі років тому. Жінки тоді надягали на пальці позолочені наконечники, що імітували довгі нарощені нігті. Пізніше на свої нігтьові пластини наклеювали довгі нігті, зрізані в когось. Сьогоднішньому нарощуванню треба завдячувати одному стоматологу. У 1980-х, поранивши ніготь, він заклеїв тріщину акрилом. Помітив, що той став міцніший і перестав боліти. Акрил вважають найміцнішим матеріалом. Він добре лягає на натуральні нігті, швидко застигає, не викликає алергії. Гелеві нігті більш крихкі. Можуть розшаруватися від перепаду температури або після сильного стресу. Не варто відрощувати занадто довгі або вибирати накладні надмірної довжини. Зараз це не модно. Довгий манікюр залишився тільки на змаганнях.

Спеціальним гостем на олімпіаді стала американка 46-річна Кріс Волтон. Понад 18 років вона відрощувала нігті. Кріс потрапила до Книги рекордів Гіннеса. Довжина її нігтів на правій руці — 292 см, на лівій — 310 см.

— Жити з довгими нігтями навчилася років зо п'ять тому, коли відчула, що вони стали частиною мого тіла. На їхнє фарбування треба дві баночки лаку. Манікюр роблю щотижня. П'ю вітаміни з кальцієм, їм рибу і сир, — говорить Кріс Волтон.

Зараз ви читаєте новину «На нігті пішло 2 кілограми гелю і 700 грамів акрилу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути