четвер, 03 вересня 2009 19:22

На час карнавалу пенсіонерів відправили на курорт

Автор: фото: REUTERS/Stephen Hird
  Учасниця карнавалу Ноттінґ Хілл у Лондоні 30 серпня. Щороку захід відвідують понад півмільйона туристів
Учасниця карнавалу Ноттінґ Хілл у Лондоні 30 серпня. Щороку захід відвідують понад півмільйона туристів

30–31 серпня в британській столиці Лондон відбувся найбільший у Європі карнавал. На час його проведення пенсіонерів із району Ноттінґ Хілл, де влаштовують дійство, відправили на курорт за рахунок організаторів.

Щороку на карнавал приїздять понад півмільйона туристів. У ці дні у Ноттінґ Хілл лунає музика, галасують люди. Найбільше страждають пенсіонери із вул. Портобелло Роуд — із неї починається карнавальний хід. Вони неодноразово скаржилися чиновникам, вимагали скасувати захід. Аби не втратити 100 млн фунтів щорічного прибутку від дійства, організатори вирішили купити пенсіонерам путівки на один з англійських курортів. Загалом відпочивати поїхали 40 літніх лондонців.

Захід проводять із 1958 року. Це — свято переселенців із колишніх британських колоній у Карибському морі — Багамських островів, Барбадосу, Гаїті та Ямайки. На вулицях ставлять сотні наметів. У них готують страви країн Карибського басейну, а також африканської й тайської кухонь. Цьогоріч упродовж двох днів туристи з"їли 5 т курятини. Під вечір улаштовують карнавальний хід — тисячі людей простують вулицями в яскравих народних костюмах. Дійство нагадує знаменитий карнавал у бразильському Ріо-де-Жанейро.

Останнім часом захід закінчується сутичками із поліцією. П"яні глядачі жбурляються пляшками, розбивають вітрини. Із 2000-го через це загинули троє підлітків. Цьогоріч до лікарів звернулися понад 100 гостей.

Зараз ви читаєте новину «На час карнавалу пенсіонерів відправили на курорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути