вівторок, 20 грудня 2011 07:45

На Болотну площу мають прийти 300 тисяч людей

Близько 5 тис. людей прийшли минулої суботи на Болотну площу в центрі російської столиці Москви. Новий мітинг проти фальсифікації результатів парламентських виборів зібрала партія "Яблуко". Минулого тижня прем'єр Володимир Путін порівняв білу стрічку — символ протестів — із презервативами. У відповідь на це мітингувальники пишуть на стрічках "Против политического СПИДа!" Активісти роздавали людям надувні кульки з написом  "Меня надули". Охочих записували спостерігачами від партії на виборах президента в березні 2012-го.

Лідер "Яблука" 59-річний Григорій Явлінський закликав прийти на спільну акцію протесту 24 грудня:

— Ми вже подали сотні скарг і позовів до прокуратури та судів. У нас десятки тисяч фальсифікованих протоколів. Нам потрібні юристи, адвокати.

У неділю партія "Яблуко" висунула його кандидатом у президенти. При цьому відхилили кандидатуру активіста 35-річного Олексія Навального, який відбуває 15 діб арешту за організацію першої акції протесту, одразу після виборів. Навального свого часу виключили з "Яблука" за націоналізм.

Перший мітинг 10 грудня на Болотній площі зібрав близько 30 тис. людей. Вони вимагали скасувати результати парламентських виборів до 24 грудня. Центрвиборчком відмовився. Організатори акції "За чесні вибори" наступної суботи хочуть вивести на площу 300 тис. протестувальників.

30

мільярдів євро заощадить уряд Італії на працівниках бюджетної сфери й пенсіонерах. Підвищать і податки. Тисячі чиновників, працівників пошти та державних лікарень страйкували 19 грудня на вулицях італійських міст. Якщо закон про економію затвердить верхня палата парламенту, зарплати бюджетників не збільшуватимуть до 2014-го, а пенсійний вік для жінок зросте із 60 до 65 років, як тепер у чоловіків.

 

Зараз ви читаєте новину «На Болотну площу мають прийти 300 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути