вівторок, 24 грудня 2019 00:30

Мусульманам не хочуть давати громадянство

Другий тиждень в індійському штаті Уттар-Прадеш тривають протести проти нового закону про здобуття громадянства. Спрощує вихідцям з Бангладеш, Афганістану й Пакистану його отримання. Але лише тим, хто не сповідує іслам. Мусульмани вважають закон дискримінаційним.

У сутичках із поліцією загинули 13 людей. 144 арештували. У п'ятницю протестувальників розганяли водометами. У столиці Нью-Делі не працювали магазини, банки й ресторани.

— Абсурдно давати паспорт за релігійною ознакою, — каже юрист Мараханді Кайя. — Цей конфлікт і так гострий. Індуїстів більшість. Вони постійно витісняють мусульманську меншість. Нещодавно забрали приміщення школи. Закрили кілька магазинів. Скоротили кількість годин прийому мусульманських лікарів. А тепер ми дискримінуємо мусульман ще й на державному рівні. Це не може закінчитися добре. У конституції записано, що Індія — світська держава. Але в уряді не збираються відступати. Вважають ці протести варварством, за яке не варто давати громадянство. Більшість підтримує владу.

Іслам сповідують 14% індійців.

Зараз ви читаєте новину «Мусульманам не хочуть давати громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути