середа, 03 вересня 2008 16:28

Муамар Каддафі став "королем королів Африки"

200 африканських монархів назвали лідера Лівії Муамара Каддафі, 66 років, "королем королів Африки". До цієї регалії Каддафі отримав трон, золоту корону, страусячі яйця, Коран XVIII ст. і спеціальний одяг.

Африканські монарші особи зібралися в лівійському місті Бенгазі з нагоди 39-ї річниці правління Каддафі. Тут були вожді племен, султани, принци та шейхи. Під час урочистих зборів постановили зробити Каддафі королем, хоч до того він чемно іменувався "батьком Лівії". Монарший титул присвоїли "за великий вклад у справу визволення, об"єднання та стабільності Африки".

На зібранні також вирішили створити спеціальний секретаріат зі спільних справ країн Чорного континенту. Орган опікуватиметься організацією та проведенням щорічних зборів пан-африканської еліти. Щороку 9 вересня форум очолюватиме "король королів" Каддафі.

Під час зібрання новообраний король підняв питання щодо створення єдиної африканської конфедерації на кшталт Європейського Союзу. Каддафі наказав вождям прискорити створення Сполучених Штатів Африки — давньої мрії політика. Для цього, вважає він, необхідно вигнати з континенту всіх білих. Або принаймні змусити їх заплатити за використання природних і людських ресурсів Африки.

Також Каддафі планує запровадити єдину африканську валюту та створити єдині для всіх жителів континенту паспорти.

Зараз ви читаєте новину «Муамар Каддафі став "королем королів Африки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути