середа, 24 лютого 2010 18:21

"Моя собака не любить ходити босою. Може підхопити нежить"
5

Пса породи ньюфаундленд миють у ванні перед конкурсом краси серед собак ”Вестмінстер Кеннел клаб дог-шоу” у Нью-Йорку. У ньому взяло участь близько 2,5 тисячі собак із 48 американських штатів
Фото: фото: REUTERS
Білий балтиморський пудель через місток виходить на подіум, де його оцінять за шерстю, зубами, родоводом і поведінкою
Шотландський тер’єр Седі позує фотографам після закінчення конкурсу. Йому вручили корону і назвали найкрасивішим собакою Америки
Американка Мері з Техасу танцює зі своїм чотириногим вихованцем Томом. Вона віддала його у школу для собак
Минулоріч пес Арчі переміг у конкурсі ”Огидливе собаче пузо”

У Нью-Йорку відбувся дводенний 134-й конкурс краси серед собак "Вестмінстер Кеннел клаб дог-шоу". У ній беруть участь 2,5 тис. псів із 48 американських штатів, Канади і Пуерто-Рико. Їх оцінюють за шерстю, зубами, родоводом і поведінкою.

— Першого дня вибирали переможця серед порід, — каже суддя 53-річний Мануель Сорелла у нью-йоркському спортивному комплексі "Медісон сквер ґарден". — На конкурс привели 173 породи — на три більше, ніж торік. Додалися піренейська вівчарка, ірландський червоно-білий сетер і норвезький бухунд. Колись перемогу присуджували тільки собакам мисливських порід — сетерів і пойнтерів. Тепер королем може стати навіть чихуахуа.

На змагання глядачі купили 15 тис. квитків.

— Міккі примхлива, — розповідає 56-річна Габріела Маузер із Техасу. Біля неї білий пудель у рожевих шкарпетках. — Вона не любить ходити босою. Може підхопити нежить, гавкає хрипко. Якщо на вулиці дощ, несу її на руках. Розчісую п"ять разів на день. Через часті стреси від конкурсів і змагань у неї порушився сон. Засинає, коли чухаю їй мордочку і масажую вушка.

Позаторік Міккі стала королевою США серед пуделів. Серед бульдогів найкращим визнали білого Рігса з міста Прері Сіті.

— Рігс двічі завойовував корони, — говорить його господар Даніель Крафт. — Мій пес щомісяця заробляє 5 тисяч доларів на фотосесіях і показах собачого одягу. Заради його кар"єри я покинув роботу. Щодня дзвонять надокучливі жінки — просять, щоб Рігс запліднив їхню самку. Я пропоную по Інтернету прислати фотографії. Вечорами з Рігсом обираємо найкрасивіших кандидаток. За одне спарювання платять 2 тисячі доларів.

У салонах краси собаку обслуговують безкоштовно.

— Але грошей на нього йде чимало. Коли Рігс відчув себе зіркою, перестав їсти дешевий корм. Довелося посадити його на дієту. Колись часто варив йому каву. Тепер п"ю її сам на балконі, щоб його не спокушати. Ветеринар каже, що цей напій посадить собаці серце. А ще викинув через нього пилосос і мікрохвильову піч. Пес дратується і виє, коли я вмикаю ці прилади. Від шуму ховається під диван.

Торік корону переможця отримав сассекс-спанієль Стамп.

— Стампу вручили 10 тисяч доларів, — згадує суддя Ентон Мікс. — Він за півроку розтовстів, перестав відвідувати спортзали для собак. Його господар переїхав у Європу. Пса віддав своїй мамі. Шкода, коли талановитий собака потрапляє до господаря-халтурника.

Китайського чубатого пса визнали найогиднішим

У березні в місті Петалума відбудеться конкурс "Найпотворніший собака Америки". Два роки поспіль таким визнавали криволапого китайського чубатого пса Арчі. У нього лиса коричнева спина, волохата голова та хворі лапи.

— Арчі привезли до притулку з двома переламаними лапами, — каже його хазяйка Хізер Піплс, 59 років. — Після операції я принесла його додому. Постелила в коридорі. Боялася, щоб чоловік не лаяв, що Арчі спить на його дивані. Арчі тричі перемагав у конкурсі "Огидливе собаче пузо". Він старий, у нього сиві вуса. Але мій чоловік його обожнює. Боюся, що як помре, чоловік цього не переживе.

Зараз ви читаєте новину «"Моя собака не любить ходити босою. Може підхопити нежить"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути