Ексклюзиви
середа, 08 лютого 2012 06:15

Моряки впіймали пірата Шестипалого Джо

Британські моряки передадуть владі Сейшельських Островів для суду 14 сомалійських піратів. Серед них є на прізвисько Шестипалий Джо. Має по шість пальців на кожній нозі й руці. Серед сомалійців він став легендою.

— Пірат є пірат. Ми чули історії про Шестипалого Джо, але не вірили. Виявилося, це правда, — каже один із британських офіцерів.

Джо, справжнього імені якого до слідства не називають, страждає на полідактилію — анатомічне відхилення. Таких, як він, народжується один на п'ять тисяч.

Чоловіків, яких підозрюють у піратстві, захопили наприкінці січня в Індійському океані. Вони йшли на Сейшели на викраденому єменському риболовецькому судні. На борту бійці групи захоплення із британського корабля "Форт Вікторія" знайшли багато зброї, зокрема ручні гранати та гранатомети.

Моряки "Форту Вікторії" під час чотиримісячної вахти в Індійському океані заарештували 30 піратів і звільнили 44 заручників.

Сомалійська Республіка розпалася внаслідок громадянської війни 1991-го. Відтоді у країні хаос. Правлять польові командири-ісламісти й угруповання морських піратів. Практично щодня між ними відбуваються збройні сутички.

Зараз ви читаєте новину «Моряки впіймали пірата Шестипалого Джо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути