Ексклюзиви
вівторок, 07 лютого 2012 00:30

Моряк "Коста Конкордії" виловлював із води сендвічі

Останнього живого чоловіка із затонулого круїзного лайнера "Коста Конкордія" рятувальники знайшли, бо бив сковорідкою по стіні. Судновий скарбник 57-річний Манріко Джампедроні пролежав у темряві 36 годин. Минулого тижня розповів деталі аварії.

"Коста Конкордія" затонула 13 січня ввечері біля острова Джиліо на захід від Італії. Доки капітан Франческо Скеттіно тікав на берег у шлюпці під ковдрою, Манріко Джампедроні був серед тих, хто допомагав евакуювати пасажирів. Заспокоював їх і садовив у шлюпки. Коли евакуацію майже закінчили, Манріко послизнувся і впав у відчинені двері. Пролетів зо 20 м і приземлився на стіл у їдальні. Зламав ногу, тому не міг рухатися.

— Мені залишалося тільки лежати й чекати, доки мене знайдуть. Я знав, що так і буде, надії не втрачав, — згадує. — Чекати довелося довго. На щастя, це була їдальня, навколо плавали сендвічі та пляшки кока-коли. Коли на третій день почув голоси із зовні, зібрав усі сили, щоб погукати. Голосу майже не було. Тоді вхопив сковорідку й почав бити по стіні. Коли до мене спустився перший рятувальник — я його обійняв.

На борту "Коста Конкордія" перебували 3206 пасажирів і понад тисяча членів екіпажу. Із них загинули 17, ще 15 досі вважають зниклими безвісти. Лайнер вагою 114 тис. т лежить у воді. Його планують підняти на поверхню. Капітана Скеттіно, який зараз під домашнім арештом, судитимуть за ненавмисне вбивство.

Зараз ви читаєте новину «Моряк "Коста Конкордії" виловлював із води сендвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути