Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2012 05:30

Місто з одним жителем продали за 900 тисяч доларів

Автор: фото з сайта www2.tbo.com
  Місто Бафорд в американському штаті Вайомінг минулого тижня продав його єдиний житель і самопроголошений мер. Населений пункт складається зі школи, будинку, бензоколонки й магазину. Розташований на висоті 2438 метрів над рівнем моря
Місто Бафорд в американському штаті Вайомінг минулого тижня продав його єдиний житель і самопроголошений мер. Населений пункт складається зі школи, будинку, бензоколонки й магазину. Розташований на висоті 2438 метрів над рівнем моря

Найменше американське містечко Бафорд, штат Вайомінг, продали у четвер на аукціоні за $900 тис. Його купили двоє в'єтнамців, про яких майже нічого невідомо. У Бафорді є школа, якій 107 років, бензоколонка, будинок із трьома спальнями і магазин. Останні 17 років у місті був один житель — ветеран В'єтнамської війни Дон Саммонс.

Саммонс, який проголосив себе мером, організував аукціон надворі, на єдиній вулиці Бафорда. Торги почалися зі $100 тис. За містечко боролися з десяток покупців. Вони приїхали в костюмах. Сусіди Саммонса з ближніх містечок були у джинсах та светрах. Ставки зростали, доки один із в'єтнамців не вигукнув:

— 900 тисяч!

Більше ніхто не дав. Дон Саммонс заплакав:

— Я дуже емоційний. Мені важко продавати це місце, я більш як пів життя тут прожив. З Бафордом пов'язані мої найтепліші спогади. Але треба рухатися далі.

До Бафорда він переселився 1980-го разом з дружиною і сином. Жінка померла 17 років тому. Зараз Дон придбав дім у місті Віндзор, штат Колорадо. Там живе його син.

Бафорд 1866 року заснували залізничники. Раніше там жили 2 тис. людей. За всю історію тут стався лише один злочин — 1880-го пограбували магазин. Відвідувачі аукціону розкупили в магазині все пиво, цигарки "Мальборо" та цукерки.

Зараз ви читаєте новину «Місто з одним жителем продали за 900 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути