Ексклюзиви
пʼятниця, 04 березня 2011 08:30

Міністр пішов у відставку через плагіат

1 березня міністр оборони Німеччини Карл-Теодор цу Ґуттенберґ, 39 років, подав у відставку. Пішов із політики через скандал навколо його докторської дисертації.

16 лютого професор юриспруденції Бременського університету Андреас Фішер-Лескано заявив, що міністр списав частину своєї дисертації зі статей і лекції інших науковців. Він виявив, що 100 сторінок тексту із 475 "здерті" з чужих робіт. 25 тис. науковців написали лист канцлеру Ангелі Меркель із вимогою звільнити Ґуттенберґа.

— Це найболючіший крок, що я коли-небудь робив, — говорить Ґуттенберґ після заяви про відставку.

Пояснив: коли писав дисертацію, мав багато роботи. Був депутатом у парламенті, із дружиною графинею фон Бісмарк-Шьонхаузен виховував двох доньок.

Екс-міністр визнає, що його докторська, над якою працював сім років, має недоліки. Говорить, що порушив науковий кодекс.

Минулого тижня політика позбавили наукового ступеня кандидата юридичних наук університету в Байройті. Там Ґуттенберґ захистив свою дисертацію 2006-го. За роботу про конституційні процеси у США та ЄС отримав оцінку "відмінно".

Карл-Теодор цу Ґуттенберґ донедавна був одним із найулюбленіших політиків у Німеччині. Німці пророкували йому посаду канцлера. Популярність урядовця в результаті скандалу з плагіатом падає.

Зараз ви читаєте новину «Міністр пішов у відставку через плагіат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути