пʼятниця, 10 червня 2011 03:30

Мер Соловків переселяється у намет

Росіянин 38-річний Олексій Єфіпов, голова держадміністрації селища Соловецьке на однойменних островах, житиме на березі Білого моря у військовому наметі. Придбав біотуалет, пічку і переносний генератор. На вході повісить табличку: "Мер Соловків. Вхід — 100 рублів".

Єфіпова обрали у березні. Він прописаний у батьків в Архангельській області. На Соловках винаймав "готельку" 3х3 м. Платив 15 тис. руб. Це 4 тис. 300 грн. Улітку власники квартир вимагають по 1000 руб. за добу. Мер не може собі такого дозволити, заробляє 45 тис. Житиме в наметі до осені, коли ціни знову впадуть.

— Кажуть, ви ж мер. Мовляв, якось можете вибити собі квартиру. Пропонують жити в себе безкоштовно. А я на таке не піду, в мене совість є. Тут людей би розселити. Треба привезти землевпорядника, юриста, заступника мера, — говорить Єфіпов. — От фельдшер наш із сім'єю жити в наметі не буде і платити 25 тисяч за квартиру не може. Планує повертатися на материк. Тоді в нас залишиться один лікар. Жителі переживають через це.

Зібрані за вхід до свого намету гроші Єфіпов використає для благоустрою Соловків. Із зарплати купив для селища 20 баків для сміття.

На островах живуть близько 900 людей. Асфальтованих доріг немає. Їздять мотоциклами й велосипедами. Ціни на привозні продукти в кілька разів вищі, ніж на материку. Пакет молока коштує 100 руб. — 28 грн, буханець хліба не дешевше 25 руб. — 7 грн. Основне джерело прибутку — туристи, які їдуть подивитися на Соловецький монастир.

Зараз ви читаєте новину «Мер Соловків переселяється у намет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути