вівторок, 11 грудня 2012 07:15

Мер розлучився есемескою за чотири дні після весілля

Минулого тижня мер індонезійського міста Ґарут 40-річний Асенг Фікрі розлучився з Фані Октора, коли з'ясував, що вона не цнотлива. Щоб анулювати шлюб, надіслав дружині СМС-повідомлення. Від весілля до розлучення минуло чотири дні. Це викликало акції протесту. Городяни вимагають відставки мера.

— Я витратив на весілля 25 тисяч доларів, — каже Асенг.

Фані стала другою дружиною мера. Із першою він має трьох дітей. Якщо попередній шлюб він зареєстрував офіційно, то другий уклав лише за обрядом шаріату. Це — ісламське звичаєве право. А релігійний мусульманський закон дозволяє чоловікові розлучитися з жінкою оголосивши їй про це.

— Перепрошую всіх, кого міг образити своїми діями, але я зробив усе законно. Норми шаріату були дотримані, — каже Асенг.

Його дії обурили співвітчизників. Минулого вівторка на вулиці міста вийшли сотні людей і звинувачували мера у неповазі до жінок. Вимагали відставки Фікрі та топтали його фотографії.

— Шлюб має бути чесний. Якщо людина одружується, то на все життя, а не на чотири дні, — коментують місцеві чиновники.

Адвокат Фані Октори подав у поліцію скаргу на мера. Колишня дружина звинувачує його у наклепі та шахрайстві. Коли познайомилася з чиновником, той казав, що був удівцем. Після шлюбу тримав її під замком. Зараз справу чиновника розглядає міністерство внутрішніх справ.

В Індонезії дівчата можуть виходити заміж після 16 років. Офіційно чоловікам дозволяють мати одну дружину. Але часто ті одружуються ще на кількох, як дозволяє релігія. Повторні шлюби офіційно не реєструють, проводять їх за шаріатом. Хоча він допускає розлучення есемескою, таке трапляється рідко.

Зараз ви читаєте новину «Мер розлучився есемескою за чотири дні після весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути