пʼятниця, 24 березня 2017 06:25

Машина в'їхала у людей біля будівлі парламенту

Автор: REUTERS
  Водій чорного автомобіля наїхав на пішоходів у Лондоні. Ножем убив поліцейського. Сам загинув від куль інших правоохоронців. Усього теракт забрав життя чотирьох людей
Водій чорного автомобіля наїхав на пішоходів у Лондоні. Ножем убив поліцейського. Сам загинув від куль інших правоохоронців. Усього теракт забрав життя чотирьох людей

22 березня в Лондоні, столиці Великої Британії, біля будівлі британського парламенту стався теракт. На Вестмінстерському мосту водій чорного автомобіля скерував машину на пішоходів. Збив кількох і врізався в огорожу. Загинули четверо людей. 29 — поранені. З них семеро перебувають у критичному стані.

З розбитої машини вибіг водій із ножем. Прорвався на подвір'я парламенту. Поранив поліцейського. Нападника вбили правоохоронці.

Злочинець мав азійську зовнішність, кажуть очевидці. На вигляд йому близько 40. Тримав ніж завдовжки 17—20 см.

— Я йшов по мосту, коли почув шум. Машина в'їхала на тротуар. Стрімко наближалася, збивала людей на ­шляху. Мій друг Джеймс закричав: "З дороги". Я відскочив ліворуч. А один хлопець потрапив під колеса, — розповідає очевидець.

"Це було жахливо. Коли поліція відкрила вогонь, туристи тікали в пошуках укриття", — пише в соцмережі інший свідок.

Парламент закрили. Прем'єр-міністра Терезу Мей евакуювали. Депутатів і працівників не випускали з будівлі протягом 5 год. Також годину були заблоковані на атракціоні відвідувачі колеса огляду.

Поранений поліцейський 48-річний Кейт Палмер помер від ударів ножем. Працював у поліції 15 років. У нього залишилися дружина й діти.

Друга жертва — іспанка 43-річна Айша Фройд, викладач іспанської в лондонському коледжі. Вона вийшла з будівлі закладу, коли в неї врізався автомобіль. Без матері залишилися дві доньки. Третя жертва теракту — чоловік віком близько 55 років.

Четвертим загиблим є сам нападник. Його ім'я та прізвище не розголошують. ЗМІ припускають, що це громадянин Британії Абу Іззадін. Раніше відбував термін за підтримку й фінансування терористів.

Поліція затримала сімох підозрюваних. Британська влада назвала подію терактом. Напад у Лондоні відбувся в річницю вибухів у Брюсселі 22 березня 2016 року. Тоді в аеропорту та біля станції метро загинули 32 людини.

Зараз ви читаєте новину «Машина в'їхала у людей біля будівлі парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути