середа, 16 квітня 2008 17:47

"Людині-дереву" відрізали два кілограми наростів

  Через рідкісну хворобу в Деде Косварі постійно ростуть бородавки
Через рідкісну хворобу в Деде Косварі постійно ростуть бородавки

Жителю острова Ява 37-річному Деде Косварі лікарі відрізали майже 2 кг наростів на руках і ногах, які нагадували коріння дерева. Чоловік понад 20 років страждає на рідкісну хворобу — його імунітет не здатний стримувати ріст бородавок.

Уперше за багато років Деде може роздивитися контури пальців на ногах і руках. Він почав ходити і користуватися столовими приборами. Може тримати ручку і натискати кнопки телефону, щоб поговорити із близькими.

— Нарешті я зможу піти на роботу, — радіє чоловік. — А там хто знає — може, зустріну дівчину й одружуся.

Першу операцію Деде зробили в січні, ще три — у березні. Нині лікарі намагаються зупинити ріст наростів. Для цього Косварі приймає вітамін А. Протягом наступних кількох місяців чоловікові зроблять додаткові операції. Медики візьмуть шкіру зі спини і стегон Деде й пересадять на уражені ділянки. Поки що він перебуватиме в лікарні.

Захворів Деде Косварі у 15 років. Він порізав коліно, у кров потрапила інфекція. На шкірі з"явилися бородавки, які з часом почали розростатися. Лікарі відмовлялися допомагати Косварі, його кинула дружина. Деде не міг працювати і доглядати дітей.

Торік хворим зацікавився американець Ентоні Гаспарі з університету штату Меріленд. Проаналізувавши зразки наростів, він діагностував вірус папіломи. Це досить поширена інфекція, зазвичай вона викликає появу невеликих бородавок. Однак Деде має рідкісне генетичне відхилення, через яке вони постійно ростуть.

Лікарі взяли аналізи в дітей та близьких Косварі. Усі вони здорові.

Зараз ви читаєте новину «"Людині-дереву" відрізали два кілограми наростів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути