середа, 30 березня 2011 07:45

Людина-павук видерлася на найвищу будівлю

У понеділок француз 48-річний Ален Робер, якого ще називають людиною-павуком, видряпався на найвищу будівлю світу — хмарочос "Бурдж-Халіфа". 828 м здолав за 6 год.

Рекорд установив у Дубаї — одному з найбільших міст Об'єднаних Арабських Еміратів.

Міська влада наполягала, аби француз не ліз без страховки. Зрештою той скористався страхувальними тросами. Хоча досі такого не робив.

— Розумію: є певні вимоги, їх довелося дотриматися, — розказує Ален. — Для арабів ця будівля — символ. Дбаючи про моє дорогоцінне життя, вони піклуються також про свою дорогоцінну "Бурдж-Халіфу".

Перед сходженням зупинився в одному з міських готелів. Підтягувався, їв макарони. Через вікно помешкання дивився на "Бурдж-Халіфу".

У понеділок о 18.00 за місцевим часом почав сходження на 163-поверхову будівлю. У ній розташовані офіси, торговельні центри, готель і апартаменти. Ліз доволі швидко. Коли почало темніти, ввімкнули прожектори.

За французом спостерігали сотні людей унизу. Очевидці розповідають, що Робер намагався не користуватися страховкою.  Розповідає, що найбільше боявся спеки.

Ален підкорив 70 висоток. Часто після того його арештовували. Раніше не повідомляв власникам будівель, що хоче видряпатися на дах. 2003-го виліз на 324-метрову Ейфелеву вежу, через рік підкорив хмарочос "Тейбей-101" на Тайвані заввишки 508 м. До січня минулого року, доки не відкрили "Бурдж-Халіфу", його вважали найвищою будівлею світу.

24 роки тому Робер упав із 15-метрової висоти, пробув у комі п'ять діб. Лікарі казали, що не зможе повернутися до улюбленої справи. Його визнали на 60% недієздатним.

Зараз ви читаєте новину «Людина-павук видерлася на найвищу будівлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути