Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2008 17:00

Лора Мун віддасть дві свої нирки хворій на рак дитині

  Лора Мун дізналася, що має чотири нирки, під час обстеження після аварії
Лора Мун дізналася, що має чотири нирки, під час обстеження після аварії

18-річна Лора Мун із британського міста Лідс має чотири нирки. Дві дівчина збирається віддати трирічній дитині. Органи Лори функціонують нормально.

Про те, що має чотири нирки, вона дізналася півроку тому під час аналізів. Лора потрапила в автомобільну пригоду, після чого в неї почав боліти живіт.

— Спочатку лікарі нічого не говорили. Я нервувала. Думала, що виявили страшну хворобу, — розповідає Лора. — А потім розказали, що маю чотири нирки і попросили дозволу показати рентген студентам медичного університету. Я не заперечувала.

Спеціалісти кажуть, що організм дівчини добре функціонує з чотирма нирками, і немає потреби видаляти зайві органи. Однак Лора вважає, що вони можуть знадобитися іншим пацієнтам.

Нещодавно Мун дізналася про 3-річного Люка Хеппенстола, який втратив обидві нирки через рак. Дівчина погодилася допомогти дитині. Нині Лора здає аналізи, згідно з якими мають встановити, чи підходять її нирки хлопчикові.

Британські лікарі стверджують, що третя нирка зустрічається в одного зі 125 пацієнтів. Однак рідко зайві органи справно функціонують.

2003 року у студента з Ємену Хаміама ат-Тамла теж виявили чотири нирки. Він відмовився віддати зайві органи хворому. Пояснив, що "чотири нирки — це дар Аллаха". Два брати з Боснії, у яких 2004-го виявили по чотири нирки, теж не захотіли віддати зайві. Хлопці сказали, що вони "допомагають перепивати" приятелів.

Зараз ви читаєте новину «Лора Мун віддасть дві свої нирки хворій на рак дитині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути