вівторок, 02 червня 2009 19:10

Літак із 228 пасажирами зник над Атлантикою

Автор: фото: REUTERS/Handout Air France
  Лайнер Аеробус-330. Дотепер ці літаки в авіакатастрофи не потрапляли
Лайнер Аеробус-330. Дотепер ці літаки в авіакатастрофи не потрапляли

Літак французької авіакомпанії "Ейр Франс" здійснював рейс із бразильського міста Ріо-де-Жанейро до Парижа. Над Атлантичним океаном він зник із радарів. На борту було 228 пасажирів.

Аеробус-330 пропав близько другої ночі. Востаннє сигнал надіслав за 110 км від північно-східного узбережжя Бразилії.

Фахівці вважають: судно потрапило в сильну тропічну бурю й упало в океан. У цьому регіоні повітряні течії нестабільні. Іноді вони здатні перевернути літак.

Родичі та друзі зниклих пасажирів чекають новин у паризькому аеропорту ім. де Голля. В Аеробусі летіли представники 33 національностей — британці, французи, бразильці, німці тощо. Серед них й ірландка 25-річна Ейлінг Батлер. Вона працювала лікаркою, до Ріо літала у справах. Поверталася разом із колегами.

— За два тижні їй мало б виповнитися 26 років, — каже батько Ейлінг. — Ми знаємо, що її вже немає.

Утім, дехто з родичів не вірить, що літак розбився. Чоловік англійки 58-річної Патрисії Коаклі був на борту. Жінка каже, що кілька разів телефонувала йому на мобільний.

— Телефон Артура ввімкнений. Коли дзвоню — йде сигнал, — каже Патрисія. — Мобільний точно в нього, бо він дзвонив мені з літака перед вильотом. Якби вони впали в океан, зв"язку не було б. Я телефонуватиму, доки йтиме виклик. Впевнена, що він живий.

Аеробус-330 називають одним із найнадійніших літаків у світі. Досі жодного разу судна цієї моделі не потрапляли в авіакатастрофи. Літак збудували 15 років тому. Його обладнали новітньою навігаційною системою з надпотужними радарами. Вони здатні надсилати сигнал навіть з-під води. Зниклим транспортним засобом керував досвідчений екіпаж. Капітан налітав 11 тис. год.

 — Напевно, на борту сталося щось страшне, — припускає фахівець британської авіакомпанії "Джейнс Авіейшн" Кріс Єйтс. — Усе трапилося так швидко, що навіть досвідчені пілоти не встигли надіслати сигнал про допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Літак із 228 пасажирами зник над Атлантикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути