вівторок, 30 червня 2009 18:40

Літак із 153 пасажирами упав в Індійський океан

30 червня в Індійський океан неподалік узбережжя Коморських островів упав пасажирський літак "Аеробус 310". На борту лайнера перебували 153 людини.

Аеробус "Єменських авіаліній" виконував рейс із Парижа до столиці Коморів міста Мороні. Зупинявся в Ємені, аби взяти інших пасажирів на борт. За 10 хв. до посадки на Коморах диспетчер втратив зв"язок з екіпажем.

— Погодні умови були важкими. Швидкість вітру сягала 60 кілометрів на годину. В океані був шторм, — каже представник "Єменських авіаліній" Мохамед Аль-Сумаїрі. — Ми не знаємо причини аварії.

Коморські острови розташовані за 400 км від узбережжя Африки. Рятувальники витягнули перші уламки літака й тіла загиблих. Їх кількість не уточнюють. На борту аеробуса було 66 французів, решта — жителі Коморських островів. Серед пасажирів було троє немовлят. Одна дитина вижила.

1996 року неподалік узбережжя Коморів розбився пасажирський літак "Боїнг 767". На його борту перебувало 175 людей, 50 з них вижили.

1 червня над Атлантичним океаном неподалік Бразилії розбився літак "Аеробус 330" із 228 пасажирами на борту. За 26 днів пошукової операції рятувальники дістали з води 51 тіло та майже 600 фрагментів літака. 27 червня пошук загиблих припинили.

Зараз ви читаєте новину «Літак із 153 пасажирами упав в Індійський океан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути