Ексклюзиви
середа, 05 грудня 2012 05:00

Лист Наполеона Бонапарта продали за 187,5 тисяч євро

Лист Наполеона Бонапарта з повідомленням, що полководець збирався підірвати московський Кремль, продали за 187,5 тис. євро. Невідомий колекціонер на аукціоні у французькому місті Фонтенбло біля Парижа переплатив удесятеро, порівняно зі стартовою ціною пам'ятки. Лист-наказ датований 20 жовтня 1812-го та адресований міністру закордонних справ. Переважно лист написаний цифровим шифром, щоб випадково не прочитав ворог. "22 числа о третій ранку я підриваю Кремль", — написав Бонапарт. Підписався скорочено "Нап". Французька вибухівка спрацювала не скрізь, і Кремль підірвали лише частково. Його відбудовували 20 років.

Північна Корея запустить космічну ракету із власного космодрому "Сохе". Про це влада Корейської народно-демократичної республіки оголосила сусідам Японії й Південній Кореї. Пояснили, що ракета стартує між 7.00 і 12.00 протягом 10-22 грудня. Пуск присвячений роковинам смерті попереднього лідера КНДР Кім Чен Іра, якого не стало торік 17 грудня. Офіційно, носій виведе на орбіту науково-дослідний супутник. Проте південні корейці та японці підозрюють, що КНДР насправді випробовує бойову балістичну ракету, яку готуються перехопити у разі загрози. Попередня північнокорейська ракета "Инха-3" у квітні цього року розвалилася у повітрі після старту.

Зараз ви читаєте новину «Лист Наполеона Бонапарта продали за 187,5 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути