пʼятниця, 02 липня 2010 07:40

Лисиця покусала хлопчика на ігровому майданчику

22 червня Джейка Джермі, 4 роки, із міста Брайтон, Велика Британія, на ігровому майданчику дитсадка покусала лисиця. Він діставав м"яч і випадково натрапив на лисячу нору. Тварина вкусила його за руку і подряпала. Працівники дитсадка знали, що на території живе лисячий виводок.

5 червня в Лондоні лисиця напала на близнят 9-місячних Ізабеллу та Лолу Коупперіс. Ізабелла провела два тижні у відділені інтенсивної терапії. Дівчинці зробили кілька пластичних операцій. Також у неї виявили легеневу інфекцію. Її матір Пауліна каже, що донька потребуватиме пластичних операцій протягом усього життя. Сестра Ізабелли Лола повернулася додому на тиждень раніше. Лисиця покусала їй половину обличчя і частину руки.

Тварина пробралася в будинок Коупперісів пізно ввечері через відчинене вікно. Батьки дивилися телевізор, коли почули дитячий плач нагорі.

— Я зазирнула в кімнату і побачила кров у ліжку Ізабелли, — розповідає Пауліна. — Спершу я думала, що це з носа тече. Увімкнула світло й побачила лисицю. Вона дивилася прямо на мене і зовсім не злякалася.

Сусіди Коупперісів кажуть, що лисиці в північній частині Лондона турбують жителів уже кілька років. Вони лізуть у будинки в пошуках їжі. Три місяці тому сусід Макс Ленгтон натрапив на лисицю в кімнаті свого 6-місячного сина. Чоловік каже, що не міг прогнати тварину.

Загалом у Британії нараховують до 50 тис. лисиць. Полювати на них заборонено з 2005 року. 30 тис. живуть у передмістях Лондона, тобто на квадратний кілометр припадає 14 особин. Напередодні одужання Ізабелли в саду Коупперісів зловили та приспали шість лисиць. Родини, що постраждали від тварин, хочуть добитися дозволу відстрілювати їх.

Лисиці можуть переносити сказ. Також від них можна заразитися токсаскаридіозом. Це захворювання спричиняють паразитичні організми, що викликають шлункові розлади, головні болі, задуху, в окремих випадках навіть сліпоту. Щорічно повідомляють про 100 випадків цієї хвороби.

Зараз ви читаєте новину «Лисиця покусала хлопчика на ігровому майданчику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути