вівторок, 16 липня 2013 06:30

Лідерка "Фемен" стала символом Франції

На державних поштових марках символ Франції Маріанну художники зобразили у вигляді засновниці руху "Фемен" — українки Інни Шевченко, 23 роки. Маріанна — погруддя жінки в червоному ковпаку. Символізує свободу та розум і є емблемою французького уряду. Президент Франсуа Олланд показав нові марки 14 липня під час національного свята Дня взяття Бастилії.

— Усім, хто запитує про модель Маріанни, це суміш різних жінок, але найбільше Інни Шевченко, засновниці "Фемен", — говорить один із художників Олів'є Сіяппа.

Місяць тому вандали двічі нападали на спільну з його напарником Давідом Кавена фотовиставку. Присвятили її гомосексуальним парам та їхнім усиновленим дітям.

Олланд, який обирав остаточний варіант марки, сказав, що там зображена молодість і це головний пріоритет його президентства.

— Ледь стримую переможний сміх від передчуття "праведного" гніву всіх гомофобів, нацистів та "ревних" католиків, коли їм доведеться щоразу лизати "зад" "Фемен", щоб надіслати щось поштою Франції, — пише Інна Шевченко у блозі на "Українській правді".

Тиждень тому вона отримала політичний притулок від французького уряду, тому що в Україні проти Шевченко відкрили кримінальну справу. Торік у серпні "феменка" у шортах та чоботах зрізала бензопилкою хрест над столичним майданом Незалежності. Його присвятили жертвам політичних репресій. Так висловила свій протест проти засудження у Москві феміністок із групи "Пусі Райот" через панк-молебень у храмі Христа Спасителя. Тоді Інна таємно виїхала до Європи поїздом через Польщу. Відтоді живе у Франції. Відкрила там табір підготовки "секстремісток", де жінок навчають швидко оголюватися під час публічних акцій протесту.

Зараз ви читаєте новину «Лідерка "Фемен" стала символом Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути