Ексклюзиви
четвер, 30 грудня 2010 02:00

Коти ніколи не почуваються винними
5

За східним гороскопом наступний 2011 рік пройде під символом Кролика у Японії або Кота в Китаї. Він почнеться на молодий місяць 3 лютого і триватиме до 22 січня 2012-го. У європейських країнах символічних тварин вшановують у ніч 31 грудня. Кріль виявляє заступництво людям розумової праці. Кіт символізує сімейність і домашній затишок.

Рік під цими символами зазвичай буває   щасливим і спокійним.

 

Киянка Світлана Корецька, 63 роки, тримає у своєму будинку вісім кішок. Усіх малими підібрала на вулиці. Розводить тварин більш як 30 років. За цей час добре вивчила їхні звички. Вважає, що жінки більше люблять котів, а чоловіки собак. Пояснює це різними характерами тварин.

— Кішки не коряться, як собаки, — говорить Корецька. — Вони менше звикають до господаря. Дозволяють себе пестити, коли мають гарний настрій.

Настрій тварин визначають за вухами, очима, хвостом і вусами. Якщо в кота вуха стирчать догори, повернуті наперед — він налаштований доброзичливо і готовий гратися. Притиснуті до голови — насторожений. Розслаблена тварина повертає вуха набік, хвора — одне опускає. Про недугу також свідчать опущені вуса. Якщо тварина швидко тріпає вухами, вона образилась на господаря.

— Коти ніколи не визнають за собою провини. Будь-яке покарання сприймають, як особисту образу. Але їх досить погладити і вони прощають. Я своїх кішок ніколи не б'ю. Незадоволення показую інтонацією. Інакше тварини стануть агресивними, пакоститимуть скрізь.

Заспокоїти тварин можна легким дотиком до носа. Так у природі кішка заспокоює дитинчат.

— Коли котів в домі багато, хтось із них завжди головний, — говорить київський зоопсихолог Сергій Клочко, 53 роки. — Зазвичай він сильніший, їсть поперед інших. Це також може бути кішка, яка оселилася першою. На інших вона часто шипить і за це її не можна карати. Як і в дикій природі, має бути збережена ієрархія.

Найледачіший кіт

спить по 22 години на добу. Він має кличку Широнеку, що означає "білий кіт". Вісім років живе в Японії

Найстрашніша кішка

живе у ветеринарній клініці англійського міста Ексетер. Її звати Потвора-кажан. У тварини голе тіло, щурячий хвіст та волохаті груди

Найкучерявішого кота

породи пуделькет штучно вивели у Німеччині 1994 року. У кота Томаса з міста Берн обвислі вуха й алергія на м'ясо

Найменший у світі кіт

важить 1,3 кілограма, поміщається у склянку. Живе Містер Піблз в американському місті Пекін. Йому 2 роки. Він не росте через вроджений дефект

Найтовстішого кота

звати Сюн Юронг. Він важить 17 кілограмів, має талію 77 см. За день з'їдає кілограм м'яса, риби не любить. Живе у Китаї

Зараз ви читаєте новину «Коти ніколи не почуваються винними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути