Ексклюзиви
пʼятниця, 08 квітня 2011 09:00

Корова бере метрові бар'єри

Автор: фото з сайта www.blogspot.com
  Регіна Маєр перестрибує бар’єр верхи на корові Люні. Молоді корови скачуть дуже добре, їх можна цього навчити, бо мають міцні нерви і дуже люблять хазяїв, стверджує Анн Вільтафскі, яка тренує корів у швейцарському Цюріху
Регіна Маєр перестрибує бар’єр верхи на корові Люні. Молоді корови скачуть дуже добре, їх можна цього навчити, бо мають міцні нерви і дуже люблять хазяїв, стверджує Анн Вільтафскі, яка тренує корів у швейцарському Цюріху

Німкеня 15-річна Реґіна Майєр півтора року їздить верхи на корові. Вона з дитинства мріяла про коня. Але батьки відмовилися купувати цю тварину. Тому почала об'їжджати корову.

Розповідає, що вперше загнуздала теля 9-річною, але з того нічого не вийшло. Два роки тому у батьківському корівнику народилася теличка Люна.

— Спочатку ми гуляли з нею. За півроку одягла сідло. Тепер корова знає команди "бігом", "стій" та "галоп". Найважче було навчити її стрибати, — пригадує Реґіна. — На це пішло багато терпіння, солодощів і вмовлянь. Зараз Люна легко переплигує метрові загороди. Думаю, може стрибати й вище.

Німкеня живе з батьками в містечку Ляуфен на півдні країни, біля кордону з Австрією. У ньому живуть 7 тис. людей. Місцева преса пише, що Реґіну там знають усі.

Щодня після школи донька фермерів вичісує шерсть Люни короткою дротяною щіткою. Окрім трави, згодовує за день 3 кг моркви. Годину корова бігає у полі. Потім півгодини стрибає через бар'єри з Реґіною у сідлі. Протягом тренування вісім разів переплигує через перешкоди. Більше хазяйка не дозволяє — корова швидко втомлюється.

— Люна — моя улюблениця. Відвела їй окреме місце у хліву. Інші корови напевне їй заздрять, бо намагаються вкусити її, — розповідає.

Традиційні коров'ячі перегони щороку влаштовують у В'єтнамі. Двоє вершників долають 120-метрову дистанцію по рисовому полю.

Зараз ви читаєте новину «Корова бере метрові бар'єри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути