середа, 27 березня 2013 05:30

Королівський перстень знайшли за півтора тисячоліття

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Золотий перстень із сапфіром упродовж 50 років носила британська  королівська особа в V-VI століттях. Через півтори тисячі років його знайшов місцевий мисливець за скарбами за допомогою металошукача
Золотий перстень із сапфіром упродовж 50 років носила британська королівська особа в V-VI століттях. Через півтори тисячі років його знайшов місцевий мисливець за скарбами за допомогою металошукача

Більш як на 500 років помилялися британські археологи, коли оцінювали вік золотого персня з великим синім сапфіром. Минулого тижня з'ясували, що він міг належати комусь із королівської родини з V-VI ст. Раніше думали, що це прикраса єпископа XI ст.

Перстень знайшов у полі на півдні графства Йоркшир член клубу металошукачів  Майкл Ґрінхорн. Діаметр прикраси близько 2,5 см.

— Коштовність справді унікальна. Зроблена в Європі, імовірно, у Франції. Цілком можливо, що перстень переплавили з брошки. Він належав чоловікові. Можливо, самому королю, — коментує археолог Наталі Маккол.

Припускають, власник носив перстень не менше 50 років, доки не загубив. Такі висновки фахівці зробили після дослідження зношеності коштовності.

Знахідку планують придбати у музеї Йоркшира. За експонат із королівською історією  там готові віддати 35 тис. фунтів — 424 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Королівський перстень знайшли за півтора тисячоліття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути