середа, 02 листопада 2011 07:15

Колишню прем'єрку Південної Кореї виправдали в суді

У понеділок суд у столиці Південної Кореї Сеул виправдав колишнього прем'єр-міністра країни 67-річну Хан Мен Сук. Її звинувачували у тому, що взяла близько 900 млн вон хабара. Це 6,5 млн грн.

— Я не брала ніяких грошей. Думаю, мій арешт має політичні мотиви, — коментує екс-прем'єр.

Торік у липні власник місцевої будівельної компанії казав, що Мен Сук на посаді прем'єра отримала від нього конверт із грошима.

Прокурори вимагали п'ять років позбавлення волі. Але через брак доказів Мен Сук виправдали. Судді вирішили, що одного лише слова позивача недостатньо.

Торік Хан Мен Сук раз виправдали за звинувачення в хабарі. Нібито вона взяла $50 тис. від керівника компанії "Кореа Експрес". Їй загрожувало чотири роки в'язниці.

Хан Мен Сук — перша жінка-прем'єр в історії Південної Кореї. Очолювала уряд при покійному президенті Но Му Хьоні у 2006–2007 роках. Торік балотувалася на пост мера столиці від опозиційної демократичної партії. Мен Сук набожна християнка. Народилася у місті Пхеньян — теперішній столиці Північної Кореї. 6-річною з батьками переїхала на південь. З чоловіком у шлюбі понад 40 років. Дітей не мають.

Екс-президента Му Хьона 2009-го також звинуватили у хабарництві. Казали, нібито взяв $6 млн хабара від американської фірми. 63-річний політик наклав на себе руки — стрибнув зі скелі в прірву.

Зараз ви читаєте новину «Колишню прем'єрку Південної Кореї виправдали в суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути