Ексклюзиви
четвер, 29 січня 2009 20:03

"Кока-Кола" розкрила секрет свого напою

Компанія "Кока-Кола" розкрила секретний інгредієнт свого напою. Окрім цукру, карамелі, фосфорної кислоти, двоокису вуглецю та кофеїну до складу "Коли" входить екстракт кошенільних черв"яків, або кармін. Цей інгредієнт є харчовим барвником і надає напою темного кольору.

Розкрити секретний інгредієнт компанії довелося через судовий позов, який подав проти "Кока-Коли" турецький фонд Святого Миколая. У позові вимагали повністю розкрити склад напою, щоб дізнатися, чи є в ньому шкідливі інгредієнти.

Компанію "Кока-Кола" заснував 1886 року американський фармацевт Джон Стіт Пембертон. До 1903 року в напій додавали листя коки, з яких виготовляють наркотик кокаїн, та тропічні горіхи кола. Напій запатентували як лікарський засіб, що запобігає імпотенції та захворюванням нервової системи. Пізніше листя коки почали віджимати. Із "Кока-Коли" зникли всі наркотичних інгредієнти.

Склад напою не розголошували понад сто років. Точні пропорції "Кока-Коли" й досі  тримають у секреті як комерційну таємницю. Згідно з уставом компанії рецепт напою   можуть знати лише три найвищі посадовці компанії "Кока-Кола".

Зараз ви читаєте новину «"Кока-Кола" розкрила секрет свого напою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути