Ексклюзиви
понеділок, 08 грудня 2008 17:54

Книга про Мікеланджело коштує 100 тисяч євро

  Мармурова обкладинка книги ”Мікеланджело: талановита рука” прикрашена барельєфом із зображенням Мадонни
Мармурова обкладинка книги ”Мікеланджело: талановита рука” прикрашена барельєфом із зображенням Мадонни

Італійське видавництво FMR випустило 33 примірники книги "Мікеланджело: талановита рука". Кожен том про італійського художника коштує 100 тис. євро. На більшість книг уже знайшли покупців. Наступного року вийде ще 66 примірників.

— Це одна з найвидатніших книг, випущених за останні 100 років. За всю історію людства є лише кілька видань, які можуть посперечатися з нею у величі й таланті виконання, — каже французький мистецтвознавець Жан ЛеКлерк.

Книга має 264 сторінки, важить 27 кг. Вона зроблена вручну. Мармурова обкладинка прикрашена барельєфом із зображенням Мадонни. Палітурка оздоблена червоним оксамитом. Із такого ж роблять лаштунки в оперних театрах "Метрополітен Опера" у Нью-Йорку й "Ла Скала" в Мілані. Сторінки — з чистої бавовни, яку виготовили на півдні Італії.

— Такі книги особливо важливі нині, в часи економічної кризи, — каже фінансист Джон Блок, власник одного з екземплярів "Мікеланджело: талановита рука". — Люди все ще можуть створювати красу і мають пам"ятати про це.

Найдорожчою книгою, яку продали з аукціону, вважають перше видання п"єс британського драматурга Вільяма Шекспіра. 2006 року за неї віддали $5,1 млн. На час свого видання — 1623 року — збірник творів нещодавно померлого драматурга коштував 20 шилінгів.

Зараз ви читаєте новину «Книга про Мікеланджело коштує 100 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути