вівторок, 16 жовтня 2012 06:30

Китайці випустили в дику природу гігантську панду

Автор: фото: REUTERS
 

Минулого четверга китайці випустили в дику природу 2-річну гігантську панду Таотао. Щоб тварина не лякалася, люди були одягнені у костюми панд.

Раніше бамбуковий ведмідь, який народився у неволі, жив у Волунському заповіднику на південному заході китайської провінції Сичуань.

До того, як випустити звіра на волю, працівники заповідника штучно створювали йому природні умови: проливні дощі, снігові бурі й каменепади.

— Намагалися максимально підготувати Таотао до жорстоких реалій. Сподіваємося, виживе. Якщо справдяться наші розрахунки, й надалі випускатимемо тварин на волю, — кажуть у заповіднику.

Розповідають, шість років тому також переселили до лісу панденя, вирощене у неволі. Серед диких тварин воно прожило близько року й померло від численних травм, яких зазнало у боротьбі за їжу.

У природі гігантські панди живуть у гірському регіоні на південному заході Китаю. Погано розмножуються, тому щороку їх стає дедалі менше. Щоб збільшити популяцію, вирощують тварин у заповідниках. Зараз у Китаї живуть близько 1600 диких панд і 342 вирощених у неволі.

Зараз ви читаєте новину «Китайці випустили в дику природу гігантську панду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути