Ексклюзиви
четвер, 06 березня 2008 16:05

Кіра Махмуда називають "потенційним Ейнштейном"

Дев"ятирічний Кіра Махмуд Уаїль з єгипетської столиці Каїра має прізвисько "потенційний Ейнштейн". Хлопчик володіє унікальними інтелектуальними здібностями.

У віці трьох років він запам"ятав таблицю множення, прочитавши її один раз, і нині робить у голові розрахунки з багатозначними цифрами. За три місяці вивчив англійську, майже освоїв німецьку і французьку.

Нещодавно хлопчика протестували. Результати показали, що він має дуже високий коефіцієнт інтелекту — 151. Із такими розумовими показниками Махмуд може вступити до так званої "Спілки потрійної дев"ятки". Це міжнародна організація, що приймає лише тих, чий рівень інтелекту не нижчий ніж 142. Нині вона нараховує майже 800 членів-геніїв з 30 країн світу.

Канадський університет запропонував батькам Махмуда грант на безплатне навчання в цій країні з однією умовою — родина має переїхати і прийняти канадське громадянство. Батьки і хлопчик відмовилися.

Цього тижня Махмуд має зустрітися з міністром освіти Єгипту. За результатами співбесіди приймуть рішення щодо зарахування хлопчика до Каїрського університету.

Зазвичай таким геніям важко будувати стосунки з людьми. Іноді вундеркіндів називають "інвалідами спілкування". Нерідко вони змушені бути наодинці або спілкуватися лише з дорослими. Інколи інтелектуально розвинуті діти так і не досягають у житті великих успіхів. Психологи вважають, що це трапляється через нестачу спілкування з однолітками.

Часто психічні проблеми у вундеркіндів зумовлює прагнення батьків зробити свою дитину кращою, розумнішою, талановитішою. Спеціалісти радять не відбирати дитинства у дітей з високими розумовими можливостями і не обмежувати коло їхніх інтересів лише наукою.

Зараз ви читаєте новину «Кіра Махмуда називають "потенційним Ейнштейном"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути