понеділок, 13 квітня 2009 17:54

Кім Чен Ір з"явився на публіці уперше за дев"ять місяців

Автор: фото з сайту livejournal.com
  Кім Чен Ір любить італійські машини і французькі вина
Кім Чен Ір любить італійські машини і французькі вина

Лідер Північної Кореї 67-річний Кім Чен Ір уперше за дев"ять місяців з"явився перед публікою. На засіданні Верховного народного зібрання його вітали аплодисментами й одностайно переобрали на найвищий пост КНДР — головою Комітету оборони.

Корейський лідер мав стомлений вигляд. Порівняно з останньою публічною появою Кім помітно схуд та постарішав, на голові поменшало волосся. Коли сходив на трибуну, накульгував на ліву ногу.

Перед тим востаннє Кіма бачили наживо торішнього серпня. Потім лідер КНДР не з"явився на кількох важливих державних подіях і перестав приїздити на засідання Народного зібрання. Ширилися чутки про його важку хворобу та ймовірну смерть.

Корейські офіційні особи спростовували цю інформацію. Мовляв, Кім Чен Ір трохи занедужав. По національних телеканалах показували відеоролики за його участю, а в газетах з"являлися фото лідера, зроблені в різних місцях країни. Однак дату більшості фото- та відеоматеріалів було неможливо визначити. Так, на одному зі "свіжих" знімків західні спеціалісти помітили генерала, який помер кілька років тому. Взимку подейкували, що пост Кіма невдовзі обійме один з його трьох синів.

Кім Чен Ір очолив Північну Корею 1994 року після смерті свого батька Кім Ір Сена. У країні підтримують культ особистості Кіма: в школах вивчають його біографію, складають пісні та вірші на його честь. Лідерові приписують авторство кількох опер та архітектурних проектів.

Лідер КНДР відомий також своїм шикарним способом життя. Він любить італійські машини і французькі вина. Однак найбільше захоплюється їжею: ікру йому привозять із Ірану, бекон — із Данії, а дині та виноград —із Китаю.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ір з"явився на публіці уперше за дев"ять місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути