неділя, 23 липня 2006 17:35

Кім Чен Ір одружився на секретарці

Автор: фото: reuters
  Кім Чен Ір відомий своєю небайдужістю до хорошого спиртного. Північно-корейський лідер (ліворуч) на зустрічі зі шведським прем’єр-міністром Гораном Перссоном у 2001 році
Кім Чен Ір відомий своєю небайдужістю до хорошого спиртного. Північно-корейський лідер (ліворуч) на зустрічі зі шведським прем’єр-міністром Гораном Перссоном у 2001 році

Кім Чен Ір, 65 років, лідер Північної Кореї, найбільш закритої для іноземців країни, одружився зі своєю 42-річною особистою секретаркою Кім Ок. Вона стала четвертою дружиною Кім Чен Іра. З нею він зійшовся ще два роки тому, майже відразу після того, як від раку грудей померла її попередниця, Ко Ен Хі.

— Кім Ок не надто гарна, але приваблива, — каже один із урядовців. — Я чув, що вона дуже розумна.

В урядових установах Кім Ок почала працювати на початку 1980-х років. До того вчилася гри на фортепіано у Пхеньянському університеті музики і танцю. Після смерті дружини Кім Чен Іра вона стала супроводжувати свого шефа під час перевірок на військових базах і підприємствах, бувала й на зустрічах глави держави з іноземними гостями.

Першу дружину Кім Чен Іру вибрав його батько Кім Ір Сен, коли очолював Північну Корею. Вона походила з родини високопоставленого офіцера й  пізніше народила чоловікові двох доньок. Батько не знав, що на час одруження Кім Чен Ір жив із акторкою Сон Хе Рім. Син приховував ці стосунки, бо його коханка була заміжня.

Першу дружину Кім Чен Іру вибрав батько

Сон Хе Рім народила Кім Чен Іру першого сина. Аналітики передбачали, що після смерті батька саме він керуватиме країною. Проте хлопець потрапив у немилість до Кім Чен Іра. 2001 року з підробним паспортом Домініканської Республіки його затримали при спробі перетнути кордон із Японією. Поліцейським 30-річний Кім Чен Нам сказав, що хотів відвідати токійський Діснейленд.

Передостанню дружину глава держави зустрів на офіційних прийомах. У складі танцювальної групи вона розважала високопосадовців. Кажуть, її Кім Чен Ір кохав найбільше. Ко Ен Хі народила двох синів. Один із них, імовірно, й успадкує управління країною.

Через свій низький зріст — 160 см — Кім Чен Ір носить взуття на високій підошві й високу зачіску. Він захоплюється кіно. У його колекції — 20 тисяч фільмів, серед яких улюблені — про Джеймса Бонда. Любить спиртне, особливо коньяк. На зустрічі з президентом Південної Кореї 2000-го Кім Чен Ір випив десять келихів вина.

В іноземних дипломатів, які з ним зустрічалися, складалося враження, що Кім Чен Ір полюбляє розважитися й мало розуміється на державних справах. Проте дехто вважає, що це лише маска, під якою ховається гострий розум. Глава Північної Кореї завжди в курсі останніх світових новин. Мадлен Олбрайт, колишній державний секретар США, після зустрічі з ним була вражена  поінформованістю Кім Чен Іра.

— Я знаю, що про мене у світі ходить багато пліток, — каже він. — Але якщо про мене говорять, значить, я роблю все правильно.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ір одружився на секретарці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути