вівторок, 17 січня 2012 07:00

Капітан тікав у шлюпці під ковдрою

Автор: фото: REUTERS
  Поліцейський-карабінер супроводжує заарештованого капітана лайнера ”Коста Конкордія” Франческо Скеттіно в портовому місті Ґроссето центральної Італії. Його звинувачують у ненамисному вбивстві
Поліцейський-карабінер супроводжує заарештованого капітана лайнера ”Коста Конкордія” Франческо Скеттіно в портовому місті Ґроссето центральної Італії. Його звинувачують у ненамисному вбивстві

— Не міг повірити власним очам. Коли підійшов до борту, щоб посадити в човен дружину, побачив там капітана. Він тікав одним із перших. Сидів у шлюпці посеред моря і трясся від холоду. Прикривався шерстяною ковдрою, — каже французький офіцер поліції Девід Дюпе.

Капітана лайнера 52-річного Франческо Скеттіно звинувачують у професійній халатності й ненавмисному вбивстві.

Кажуть, на час катастрофи він був у ресторані. Пив вино з молодою жінкою. Коли почув про аварію, стрімголов кинувся до шлюпок. Капітан це заперечує.

О 5.00 у суботу він зателефонував матері в Неаполь:

— Сталася трагедія, але ти не хвилюйся. Я намагався врятувати всіх пасажирів. Кілька днів ми не зможемо з тобою поговорити.

Франческо Скеттіно працює на "Коста Конкордія" понад 10 років. 2006-го став капітаном.

У 7-денний середземноморський круїз лайнер вийшов із порту Чівітавеккія, що біля столиці Рима. Мав зайти в гавані Савони, Марселя, Барселони, Пальми-де-Майорки, Кальярі та Палермо.

За однією з версій, капітан підійшов близько до берега, щоб привітати гулом сирени свого приятеля, офіцера італійського торговельного флоту, який живе на острові.

— Капітан замовив цей курс. Підійшов до острова незграбно й необережно. Корабель вдарився об риф. За 2-3 хвилини просочилося багато води, — каже італійський прокурор Франко Верусіо.

Урятованих пасажирів доставили в римський готель. У холі встановили дошку оголошення, на якій залишають відгуки роздратовані люди. Психологи пояснюють, це має терапевтичний ефект. Так люди зможуть вилити злість, чи залишити повідомлення з подякою за порятунок.

Більшість оголошень стосуються Франческо Скеттіно. "Капітан — брудний боягуз. Ти — божевільний" — пишуть. Серед повідомлень кілька нецензурних.

Зараз ви читаєте новину «Капітан тікав у шлюпці під ковдрою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути