неділя, 20 травня 2007 17:46

Через "Бронзового солдата" в Естонії атакують Інтернет

Після того як влада Естонії перенесла з центру столиці на військовий цвинтар пам"ятник "Бронзовий солдат", країна переживає масові проблеми з Інтернетом. Хакери атакували сайти президента, уряду, парламенту, поліції, банків та інших відомств. Частина з них стали недоступними взагалі, на інших з"явилися зображення образливого характеру.

Для країни, яка мало не весь світ випереджає у доступі до Інтернету, хакерські атаки стали справжньою проблемою. В Європейському Союзі Естонію називають "електронною державою". Засідання уряду тут транслюють через Інтернет. Кабінет міністрів пишається тим, що не користується папером. Через мережу можна купувати і продавати, консультуватися з лікарем і виставляти шкільні оцінки, отримувати паспорти чи навіть голосувати на виборах.

Міністр оборони країни Яак Аавіксоо заявив, що до неприємностей з Інтернетом може бути причетним уряд Росії. Естонські спецслужби начебто встановили, що перші атаки було проведено з російських урядових серверів. Розібратися із ситуацією до Естонії поїхали спеціалісти НАТО з кіберзлочинності.

"Бронзового солдата" — пам"ятник радянським воїнам, які визволяли країну від німців — демонтували 27 квітня вночі. Після того про плани позбавитися від пам"ятників радянської доби заявила Польща. В Угорщині Націоналістична організація "Союз угорців" збирає підписи, щоб знести пам"ятник радянським солдатам у центрі Будапешта.

Зараз ви читаєте новину «Через "Бронзового солдата" в Естонії атакують Інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути