вівторок, 04 грудня 2012 06:00

Ізраїльтяни зведуть тисячі будинків на землях палестинців

Три тисячі будинків для ізраїльтян зведуть на Західному березі ріки Йордан та в Східному Єрусалимі — територіях, які палестинське населення вважає своїми. Так Ізраїль відповів на те, що палестинці добилися визнання з боку Організації Об'єднаних Націй.

У четвер її Генеральна Асамблея прийняла Палестинську Автономію як країну-спостерігача в ООН. Представники Ізраїлю заявили, що реакція їхньої країни буде якнайсуворіша.

138 держав проголосували за підвищення Палестини в статусі, дев'ять — проти, ще 41 утрималася. Із великих країн ізраїльтян підтримали лише США, Канада й Чехія.

— Генеральна Асамблея, буває, нагадує театр абсурду, який раз на рік автоматично приймає безглузді антиізраїльські резолюції, — заявив речник уряду Ізраїлю Марк Реґев. — Навіть такі друзі, як Німеччина, відвернулися від нас.

Будівництво нових ізраїльських поселень на Західному березі, у зоні під назвою Е1, фактично переріже надвоє цю внутрішню область, у якій живуть палестинці. Розташування Палестинської держави на одній території стане неможливим. Лідери автономії вже заявили, що не сядуть за стіл переговорів з ізраїльтянами, доки ті не припинять будувати.

— Будівництво в Е1 зруйнує двосторонні угоди, це катастрофічне рішення, — вважає ізраїльський експерт Гагіт Офран. — Тож наша влада фактично карає Ізраїль, а не палестинців. Замість використати рішення ООН щодо Палестини для переговорів із нею, уряд обрав дії, які можуть унеможливити двосторонню мирну угоду.

14-21 листопада ізраїльські війська проводили операцію "Хмарний стовп" на іншій палестинській території — Секторі Гази. Від бомбардувань загинули 139 палестинців і шестеро ізраїльтян.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльтяни зведуть тисячі будинків на землях палестинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути