середа, 12 вересня 2012 07:30

Юдеї та мусульмани Німеччини вимагають дозволити обрізання

У неділю близько трьох тисяч німецьких юдеїв і мусульман провели мітинг у німецькій столиці Берліні. Вимагають дозволити їм ритуальне обрізання. Наприкінці червня окружний суд міста Кельна прирівняв цю процедуру до заподіяння тілесних ушкоджень. Відтоді обрізання крайньої плоті неповнолітнім дозволяють лише з медичної необхідності та з дозволу лікаря.

Протести почалися після новини, що в Баварії ведеться слідство проти рабина, який робив хлопчикам заборонені операції. У неділю люди розмахували плакатами з написами: "Крайня плоть? Ні, дякуємо", "Нарешті Німеччина стала колоніальною державою". Дехто був загорнений у національні прапори Ізраїлю.

— Ми втомилися від некомпетентних розмов про обрізання. Ми хочемо пояснити: обрізання — це частина нашої релігії, — коментує колишній голова єврейської громади Берліна Лала Сусскінд.

Мусульмани та євреї наголошують, що аборти — це також фізичне втручання, але їх дотепер практикують.

— Яке вони мають право вказувати мені чи моїм дітям, що робити? Обрізання — це релігійний обряд. Кажуть, що він завдає тілесної шкоди хлопчикам. Таке може говорити тільки той, хто нічого не тямить у релігії. Християни хочуть бути правильними, а самі масово роблять аборти, — коментує "ГПУ" житель Тель-Авіва 27-річний Ілля.

За юдейською релігійною практикою, хлопчиків обрізають на восьмий день після народження. Вік мусульман, яким обрізають крайню плоть, варіюється від кількох днів до кількох років залежно від регіону.

У Німеччині живуть понад 120 тис. офіційно зареєстрованих юдеїв і близько 4 млн мусульман, значна частина останніх — вихідці з Туреччини.

Зараз ви читаєте новину «Юдеї та мусульмани Німеччини вимагають дозволити обрізання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути