четвер, 28 серпня 2008 19:53

Ходорковського не звільнили достроково

22 серпня Читинський суд відмовив 45-річному Михайлові Ходорковському в праві на дострокове звільнення. Бізнесмен має 10 днів, аби оскаржити це рішення.

Суддя пояснює, що у в"язниці Ходорковський не опанував фаху шевця. Тому не став на шлях виправлення. Крім профнепридатності, бізнесмена звинуватили в порушенні тюремної дисципліни за чотирма пунктами. Обвинувачення за трьома з них суд скасував.

Колишній голова нафтової компанії "ЮКОС", у минулому найбагатша людина Росії, з 2005 року позбавлений волі за фінансові махінації. 16 липня він подав прохання про дострокове звільнення. Російські правозахисники високо оцінювали шанси на визволення.

— Із боку Медведєва це буде знак, що судова система в країні нарешті почала працювати, — заявив тоді адвокат бізнесмена Юрій Шмідт.

Нині Генеральна прокуратура РФ готує проти Ходорковського нові обвинувачення — бізнесмен та його партнер Платон Лебедєв нібито приховали в 1998–2004 роках прибуток од продажу нафти на 850 млрд руб. (170 млрд грн).

Зараз ви читаєте новину «Ходорковського не звільнили достроково». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути