Ексклюзиви
четвер, 27 листопада 2008 19:02

Хіроші Нохара оселився в аеропорту

  Японський турист Хіроші Нохара живе в аеропорту Мехіко. Харчується гамбургерами й картоплею фрі, що йому купують пасажири
Японський турист Хіроші Нохара живе в аеропорту Мехіко. Харчується гамбургерами й картоплею фрі, що йому купують пасажири

41-річний японець Хіроші Нохара третій місяць живе в аеропорту "Беніто Хуарес", що в Мехіко. Нохара прилетів до Мексики у вересні як турист, однак з аеропорту так і не вийшов.

— Я й сам не знаю, чого я тут, — каже японець. — Мені просто не хочеться звідси йти.

Нохара харчується гамбургерами, картоплею фрі та кавою, що їх купують йому доброзичливі пасажири. Теплий одяг і ковдри японцеві іноді приносять працівники терміналу.

— Він тихий і добрий, — каже працівниця аеропорту Сильвія Наваретте дель Торо. —  Нікого не чіпає, нікому не зважає. Сидить за своїм столиком і цілий день щось їсть.

Японця часто показує місцеве телебачення. Розповідають, що він їв і чим займався. Щодня він роздає десятки автографів і фотографується з пасажирами.

Адміністрація аеропорту неодноразово зверталася до японського посольства в Мексиці з проханням забрати Нохару додому. Однак там запевняють, що чоловік має право перебувати в Мексиці до березня — доки не скінчиться термін дії візи.

Майже два роки жила в московському аеропорту "Шереметьєво-2" нігерійка Елізабет, 31 рік. Її паспорт узяв чоловік, який пообіцяв допомогти влаштуватися на роботу. Попросив зачекати кілька годин і зник. Без документів Елізабет не могла вийти із транзитної зони аеропорту 20 місяців. Отримати паспорт і повернутися на батьківщину нігерійці допомогла Міжнародна міграційна служба.

Зараз ви читаєте новину «Хіроші Нохара оселився в аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути