понеділок, 25 грудня 2006 15:44

Губернатор Чукотки Абрамович іде у відставку

Після шести років правління Чукотським автономним округом Росії його 40-річний губернатор Роман Абрамович попросив президента Путіна про складення своїх губернаторських повноважень. Владу він отримав 24 грудня 2000-го, набравши на виборах понад 90% голосів.

Статки Абрамовича американський журнал "Форбс" оцінює у $18 мільярдів. У списку найбагатших людей світу він посідає 11 місце.

Росіянин володіє англійським футбольним клубом "Челсі". На батьківщині він займається виробництвом сталі, фармацевтичною промисловістю, нерухомістю.

— Щастя не купиш, — сказав нещодавно Абрамович британській газеті "Обзервер". — Трохи незалежності — так.

Бувши губернатором Чукотки, Роман Абрамович уклав у розвиток краю понад мільярд доларів. В окрузі, де живе 50 тис. людей, за 6 років відкрилися 28 лікарень. Там також збудували 18 нових шкіл із необхідною літературою, комп"ютерами й безкоштовними обідами. У столиці, місті Анадир, працюють кінотеатр, музей, культурний центр і супермаркет.

— У лютому 2002 року губернатор запросив мене оглянути шпиталь у місті, — розповів минулого тижня головний лікар Чукотки Олександр Маслов. — Він був у такому жахливому стані, що я хотів застрелитися. Стеля протікала, фарба на стінах облупилася. Тепер у нас є все, що необхідно.

Жителі Чукотки вдячні своєму губернаторові за турботу. На запитання "Ким є для вас Роман Абрамович?" на сайті "Чукотка — прекрасний і суворий край" майже 20% відвідувачів відповіли: "Бог". Це була друга за популярністю відповідь.

— Одні кажуть, що я допомагаю Чукотці, бо жив на Далекій Півночі, — пояснює Абрамович. — Інші впевнені, що це через важке дитинство. Ще одні вважають, що я украв у держави багато грошей. Це все неправда. Просто, коли бачиш, як живуть там люди, хочеш допомогти. Гірших умов, ніж на Чукотці, я не бачив ніде.

Абрамович втратив батьків на третьому році життя. Відтоді жив із дядьком у Республіці Комі. Там він закінчив індустріальний університет. Пізніше навчався у Московській державній юридичній академії. Розбагатів Абрамович на нафті, алюмінії і компанії "Аерофлот". Нещодавно свою частку підприємства "Сибнефть" він продав "Газпрому".

Ставши губернатором Чукотки, дружину Ірину з п"ятьма дітьми до холодного північного краю Абрамович не перевіз. Разом із родиною він мешкає в Лондоні. Має у Великій Британії два будинки. Ще один — у Франції.

20 грудня Абрамович зустрівся з Путіним і прозвітував про роботу на Чукотці. Після зустрічі попросив відставки. Хоча російський президент ще не повідомив свого рішення, експерти вважають, що він її прийме. Інакше про це не говорили б так активно. Абрамович пообіцяв, що допомагатиме округу навіть після складення повноважень.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Чукотки Абрамович іде у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути