пʼятниця, 02 березня 2012 07:00

Грузія скасувала візи для росіян

Президент Грузії Михаїл Саакашвілі у вівторок заявив, що його країна в односторонньому порядку скасує візи для громадян Росії. Наступного дня вранці росіян, які прибули до Грузії, уже не змушували проставляти у паспорті візу. Грузини після конфлікту з РФ навколо Південної Осетії отримати візи до Росії не можуть. Їх видають лише в особливих випадках.

— Щоб нормалізувати відносини з РФ, Грузії потрібно визнати помилковість своїх дій у серпні 2008-го, припинити спотворювати нашу спільну радянську історію, а також піти на юридично зобов'язуючі рішення щодо невикористання військової сили до Абхазії та Південної Осетії, — заявив у середу перший заступник голови міжнародного комітету Держдуми Костянтин Косачов.

Ініціативу Михаїла Саакашвілі він назвав пропагандистською акцією. У цей час журналісти телеканалу "Дождь" полетіли до Грузії й повідомили, що їм не довелося, як завжди, проходити паспортний контроль і ставити візу. Раніше це коштувало 50 ларі — 240 грн.

— Це справді сюрприз. Ще в літаку нам роздали анкети, які потім треба здавати на кордоні для отримання візи. Коли ми вийшли з літака, прикордонники нам ввічливо сказали, що ці папірці більше не потрібні й можемо їх залишити собі, — розповідає телеведучий Денис Катаєв.

Кажуть, Михаїл Саакашвілі цього разу побив рекорд зі швидкості виконання своїх ідей. Політик заявив: хоче, щоб до Грузії прийшов російський бізнес.

— Хай кожен російський бізнесмен знає, що він може приїхати до Грузії, вкласти гроші у Грузію, робити тут бізнес, наймати людей, і він буде захищений, як і інші представники будь-якої країни, — каже президент.

Зараз ви читаєте новину «Грузія скасувала візи для росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути