четвер, 29 листопада 2012 10:11

Голого українця зняли зі статуї принца в Лондоні

Автор: фото з сайта www.copypast.ru
  Дан Мотреску сидить навпочіпки на голові бронзової статуї принца Георга у центрі Лондона. На суді він не зміг пояснити своїх дій
Дан Мотреску сидить навпочіпки на голові бронзової статуї принца Георга у центрі Лондона. На суді він не зміг пояснити своїх дій

У понеділок перед Вестмінстерським судом Лондона постав українець 29-річний Дан Мотреску, який минулої п'ятниці 3 год. просидів на бронзовій кінній статуї принца Георга у центрі столиці Великої Британії. Виліз на неї з мечем.

— Обвинувачуваний кілька разів замахувався мечем, наче хотів відрубати бронзову голову статуї, — описав інцидент під час слухання прокурор Даррен Воттс.

Мотреску звинувачують у порушенні громадського порядку, носінні зброї в публічному місці й нанесенні збитків міському майну. На суд чоловік прийшов із розкуйовдженим волоссям. Заявив, що йому не потрібен адвокат. Коли суддя спитав, що він може розповісти про свої дії, відповів, що нічого не пам'ятає. Сидів, схрестивши на грудях руки.

— Прошу депортації в Україну. Хочу, щоб справу розглянув український суд, — каже Мотреску. У Лондоні був безхатьком.

Розгляд справи перенесли на 29 листопада. До цього підсудний три дні провів під наглядом медиків у лікарні святого Томаса.

У п'ятницю вранці, 23 листопада, Мотреску підійшов до 7-метрової статуї принца Георга Кембриджського, двоюрідного брата королеви Вікторії. Біля підніжжя зупинився і почав розмахувати мечем. Після цього роздягнувся догола і поліз на монумент. Спочатку сів на спину коня. Потім перебрався на голову Георга. Кричав щось до натовпу, який зібрався внизу. Стояв на маківці статуї. Щоб утримати рівновагу, розкинув руки. Потім опустився навпочіпки і спробував вкусити голову принца. Об бронзу зламав два передні зуби.

— Водії зупинялися подивитися на дивака. Пожежники вмовляли його злізти, — розповідають очевидці.

Через витівку Мотреску центр Лондона був перекритий протягом 3 год.

У Міністерстві закордонних справ підтверджують, що затриманий у Британії чоловік — громадянин України.

— За даними нашого посольства, під час затримання Мотреску відмовився від консульської допомоги. До українського представництва не звертався, — коментує речник МЗС Олександр Дікусаров.

Зараз ви читаєте новину «Голого українця зняли зі статуї принца в Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути