вівторок, 06 лютого 2007 16:33

Фурман побив понад 100 рекордів

Автор: фото: REUTERS/Sukree Sukplang
  Американець Ашріта Фурман проскакав на одній нозі 5 кілометрів менш ніж за 35 хвилин 19 секунд. Чоловік установлював рекорд на території Храму Тигра в місті Канчанабурі, що в Таїланді
Американець Ашріта Фурман проскакав на одній нозі 5 кілометрів менш ніж за 35 хвилин 19 секунд. Чоловік установлював рекорд на території Храму Тигра в місті Канчанабурі, що в Таїланді

52-річний Ашріта Фурман народився у Нью-Йорку. Свого часу він вступив до Колумбійського університету, але покинув навчання на другому курсі. Тоді познайомився з індійським філософом та релігійним учителем 75-річним Шрі Чінмойом. Згодом почав установлювати рекорди.

Сьогодні Фурман — перший у їхньому встановленні. Чоловік побив 100 досягнень із Книги рекордів Гіннеса та встановив понад 50 власних. Він пояснює, що хоче показати можливості людського тіла іншим.

Кілька днів тому Ашріта спробував установити новий рекорд. Він проскакав на одній нозі 5 км менш ніж за 35 хвилин 19 секунд. Це майже на п"ять хвилин швидше попереднього рекордсмена. Для своєї спроби Фурман обрав місто Канчанабурі в Таїланді. А оскільки стрибав на території Храму Тигра, то взяв із собою хижака. Тепер спеціальна комісія має зареєструвати його рекорд.

Досягнення, які американець здобув до цього, доволі незвичні. Деякі з них призначені лише для того, щоб розсмішити глядачів, зізнавався сам рекордсмен. Приміром, він пройшов 130 км із пляшкою молока на голові, подолав одну милю (1,6 км), перевертаючись через голову, за 19 хв. 11 сек. Також Фурман 900 разів стрибнув на скакалці під водою та створив скульптуру з попкорну заввишки 6 м 20 см.

Книгу рекордів Гіннеса створив 1951 року британський інженер і власник пивоварні Х"ю Бівер. Він планував записати туди всі досягнення природи. Проте останнім часом до видання потрапляють люди, які самі вигадують і встановлюють дивні рекорди.

Зараз ви читаєте новину «Фурман побив понад 100 рекордів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути