пʼятниця, 07 грудня 2018 05:05

Французи вимагають відставки президента

Уряд Франції погодився відкласти на півроку підняття податку на пальне, електроенергію та газ, аби зупинити масові протести. Мітингувальники відмовилися відступити.

Мітинги почалися у Парижі 17 листопада. Учасники блокували дороги, автозаправки, сховища пального і торговельні центри. Вимагали не підвищувати податки на паливо. Пізніше почали виказувати невдоволення економічною політикою президента Франції Еммануеля Макрона. Вимагають відставки.

Люди бояться, що реформи спричинять занепад бізнесу та погіршать фінансовий стан громадян.

У зіткненнях з поліцією загинули четверо людей, 263 отримали поранення, 412 демонстрантів арештували. Загалом в акціях непокори беруть участь понад 280 тис. людей по всій країні.

За останній рік дизельне пальне у Франції подорожчало на 23%, бензин — на 15%. Із січня 2019 року акциз мав ще піднятися. Чиновники пояснюють такі рішення бажанням пересадити французів на громадський транспорт чи електромобілі. Це покращило б екологію в країні.

Зараз ви читаєте новину «Французи вимагають відставки президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути