Ексклюзиви
середа, 21 березня 2007 15:10

Французький спайдермен заробляє 50 тисяч доларів на день

Автор: фото: REUTERS
  Алан Робер із Франції дістався 32-го поверху 88-поверхового хмарочоса Петронас, що знаходиться у столиці Малайзії місті Куала-Лумпур
Алан Робер із Франції дістався 32-го поверху 88-поверхового хмарочоса Петронас, що знаходиться у столиці Малайзії місті Куала-Лумпур

44-річного Алана Робера з Франції називають спайдерменом, тобто чоловіком-павуком. Він заробляє на життя тим, що вилазить на найвищі будівлі світу без спорядження.

У вівторок Алан удруге спробував підкорити 88-поверховий хмарочос Петронас, що в столиці Малайзії Куала-Лумпур. Коли чоловік був на 60-му поверсі, його заарештували поліцейські. 10 років тому таке вже траплялося.

— Коли ми наказали йому зупинитися, він лише помахав нам малайзійським прапором і зайшов до приміщення через відкрите вікно, — розповідає правоохоронець Крістофер Чонґ.

Протягом 30 років Алан Робер підкоряв гірські вершини, а потім вирішив лазити на будинки. Він видерся більш ніж на 65 найвищих споруд світу. Серед них Ейфелева вежа в Парижі, Емпайер Стейт Білдінґ у Нью-Йорку й найвищий — 101-поверховий — хмарочос Тайбей у столиці Тайваню.

На сходження Алан витрачає від 30 хв. до 4 год. За це йому платять щонайменше $50 тис. Власники будівель та споруд запрошують спайдермена самі.

— Для них це найкраща реклама, — пояснює француз. — Засоби масової інформації покажуть будинок по всьому світу.

На підйом Робера спонсори мають отримати офіційний дозвіл. Проте їм не завжди це вдається. Тоді Алан лізе без документа.

Арешт у вівторок був уже не першим у кар"єрі спайдермена. Каже, пара днів за ґратами й кілька тисяч доларів штрафу — типове покарання за порушення приватної території.

Падав Робер сім разів. Найгірший випадок стався 1982-го, коли чоловік полетів униз головою з 15-метрової висоти. Потому з численними переломами п"ять днів лежав у комі. Останнього разу зірвався два роки тому з 8-метрової висоти.

Алан із дружиною Ніколь виховує трьох дітей. Після вдалого підйому одразу телефонує сім"ї. Спайдермен планує лазити по будинках ще кілька років. Хоче заробити на безтурботну старість.

— Я звик до хорошого життя, до подорожей, — зізнається спайдермен. — Коли піду на пенсію, не хочу жити скромно.

Зараз ви читаєте новину «Французький спайдермен заробляє 50 тисяч доларів на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути