вівторок, 07 липня 2009 18:11

Фермери заробляють на загадкових малюнках у полях

Автор: фото з сайту www.telegraph.co.uk
  Візерунки з прим’ятої пшениці на полях у графстві Вільтшир завдовжки понад 150 метрів. Орнамент доповнює й невеликий ставок
Візерунки з прим’ятої пшениці на полях у графстві Вільтшир завдовжки понад 150 метрів. Орнамент доповнює й невеликий ставок

В полях неподалік англійського містечка Мартінсел Хілл, графство Вільтшир, виявили гігантські візерунки з притоптаної пшениці. Місцеві вважають, що їх роблять інопланетяни. За відвідування полів беруть гроші.

Жителі Вілтшира переконані: кола на їхніх полях — унікальні. Із 12 тис. виявлених у світі, лише їхні включають у себе природний ставок. Візерунок складається з десятка кіл різної величини, найбільше оточує невеличке водоймище.

Уперше гігантські візерунки з прим"ятої пшениці з"явилися в Англії у XVII ст. Пізніше геометрично правильні малюнки знаходили в інших країнах — Австралії, на теренах колишнього СРСР, в Європі та Японії. Деякі з них створені людьми. Автори кількох найвідоміших зізнавалися: робили візерунки, аби розіграти місцевих жителів.

Утім, походження більшості малюнків невідоме. Експерти з НЛО переконані: кола на полях лишаються від літаючих тарілок. Наприкінці 1980-х в Англії з"явилася наука, що вивчає цей феномен — цереологія (за ім"ям давньоримської богині родючості Церери. — "ГПУ"). Цереологи виїжджають на місця, де з"являються візерунки, беруть зразки ґрунту та пшениці й досліджують явище. Доказів позапланетного походження візерунків досі немає.

Люди зазвичай радіють появі таких кіл. На них заробляють гроші: водять туристів по полю, пропонують екскурсії на гелікоптерах, продають футболки та листівки із зображенням загадкових візерунків.

Так 1996 року селянин із графства Вілтшир встановив платню за вхід на своє поле неподалік англійської історичної пам"ятки Стоунхедж. На ньому з"явилися гігантські візерунки. За чотири тижні фермер заробив 30 тис. фунтів (360 тис. грн. — "ГПУ"). З усього урожаю зазвичай отримував не більш як 150 фунтів (1800 грн. — "ГПУ").

Зараз ви читаєте новину «Фермери заробляють на загадкових малюнках у полях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути