Ексклюзиви
вівторок, 07 грудня 2010 02:15

Ялинку освітлює електричний вугор

На півдні Японії в океанаріумі "Еношима", у місті Камакура, 2-метрову різдвяну ялинку освітлюють за допомогою електричного вугра.

— Ми вигадали доволі дешевий спосіб видобутку електрики. Крім того, він корисний для екології, — коментує працівниця океанаріуму Казухіко Мінава.

Вугор виробляє енергію під час руху. Та накопичується в акумуляторі на акваріумі. Тоді через дві алюмінієві пластини йде до гірлянди.

Ялинку встановили 6 листопада, стоятиме вона до 25 грудня. Працівники говорять, що завдяки їхній винахідливості на свята мають більше відвідувачів, ніж інші заклади. Але нарікають, що не всі розуміють їхній задум.

— Добре було б навчитися використовувати енергію вугрів у побуті. Це і красиво, і корисно для екології, — говорить 24-річна медсестра Самі Чиба. — Але сумніваюся, чи справедливо це щодо самих вугрів. Вони також повинні відпочивати, а не плавати туди-сюди.

Цього року, крім ялинки, працівники океанаріуму дивують відвідувачів 2-метровим роботом-Сантою і медузами, складеними у склянках у вигляді ялинок.

Електричний вугор має видовжене тіло, не вкрите лускою. Його вага до 40 кг, завдовжки 1–3 м. Електричні органи вкривають майже все тіло, можуть давати розряд до 500 В. Силу струму тварина використовує, щоб захиститися від ворогів і паралізувати здобич. Харчується переважно дрібною рибою.

Зараз ви читаєте новину «Ялинку освітлює електричний вугор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути