вівторок, 11 вересня 2007 15:54

Ефіопія відзначила прихід нового тисячоліття

До 11 вересня цього року в Ефіопії тривав 1999 рік. І лише вчора ця африканська країна увійшла в нове тисячоліття.

Ефіопія живе за стародавнім коптським календарем, де рік триває на п"ять днів довше. За півтори тисячі років, які більшість світу живе за Григоріанським календарем, Ефіопія відстала на 7 років.

Своє входження у нове тисячоліття країна вирішила відсвяткувати яскраво. Вулиці Аддис-Абеби кілька останніх тижнів щодня підмітали й навіть мили з милом. Місто обвішали червоними, зеленими та жовтими стрічками — кольори національного прапору. По всій країні посадили понад мільйон дерев. Спеціальні загони ходили вулицями міст і відловлювали бродячих собак.

Неподалік аеропорту саудівський мільйонер шейх Мухаммед аль Амуді, який народився в Ефіопії, побудував за $10 млн сучасний концертний зал. Там у день міленіуму виступила американська хіп-хоп група "Блейк Айд Пиз". Однак прийти на їхній виступ змогли не всі бажаючі. Найдешевший квиток коштував $160. Для бідної Ефіопії це величезні гроші.

Тому в Аддис-Абебі, окрім святкових демонстрацій, пройшли ще й політичні. Люди вимагали поліпшити їхнє життя, припинити вирубку лісів та забезпечити роботою.

Однак більшість ефіопів просто святкувала.

— Це як день народження, — говорить один із учасників святкової процесії. — У цей день ви не говорите про перенесену кілька місяців тому операцію з видалення апендикса.

Зараз ви читаєте новину «Ефіопія відзначила прихід нового тисячоліття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути