понеділок, 03 серпня 2009 18:20

Двоє українських моряків загинули біля берегів Швеції

У ніч на п"ятницю в Північному морі біля західного узбережжя Швеції затонуло норвезьке вантажне судно "Ланґеленд". Серед шести загиблих членів екіпажу були двоє українців — 44-річний Геннадій Лактюхін і Сергій Іврашов, 46 років, із міста Ізмаїл Одеської області. Інші чотири моряка були громадянами Росії.

Тієї ночі в районі аварії був шторм силою дев"ять балів. Швидкість вітру досягала 75–88 км/год. Судно "Ланґеленд" переправляло до Норвегії будівельні матеріали. Через шторм вантаж міг зміститися — судно отримало сильний крен і почало тонути.

Шведські рятувальники отримали сигнал тривоги через супутниковий зв"язок. Коли вони прибули на місце, там плавали лише рятувальні жилети, плоти та уламки судна.

Берегова охорона обстежила поверхню моря, прилеглі острови та скелі, проте людей не вдалося знайти. Шанси врятувати моряків зменшилися через те, що рятувальники не могли  спуститися на дно моря. Їхнє обладнання дозволяє занурюватися на глибину не більше як 40 м, тоді як глибина на місці аварії — до 250 м.

Тієї ж ночі за 50 км від місця загибелі "Ланґеленду" зазнав аварії китайський сухогруз "Фулл Сіті", який працює під прапором Панами. Екіпаж цього судна, 23 громадянина Китаю, врятували. Унаслідок аварії у море вилилася частина палива. Під загрозою опинилися птахи із найближчого заповідника.

Зараз ви читаєте новину «Двоє українських моряків загинули біля берегів Швеції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути