четвер, 13 серпня 2009 18:20

Двоє вкрали коштовностей на півмільярда гривень

6 серпня з ювелірного салону "Грефф Даймондз" у Лондоні вкрали коштовностей на 40 млн фунтів стерлінгів (510 млн грн. — "ГПУ"). Забрали 43 прикраси.

— Це — найбільше пограбування в історії Британії, — каже детектив Пем Мейс, який розслідує справу. — Грабіжники обирали найдорожчі прикраси. Більшість із них коштувала не менше мільйона фунтів. Злодії ретельно все продумали. Найімовірніше, вони працювали на замовлення.

Грабіжників було двоє. Їм близько 30 років, приблизно 1,8 м на зріст. Один із них — темношкірий. О 16.30 вони зайшли до салону під виглядом покупців. На них були дорогі костюми, тому охоронці їх одразу пропустили.

Чоловіки тримали руки в кишенях. Підійшли до стелажів із прикрасами і дістали зброю. Наказали продавцям відімкнути шафи й скласти в пакет коштовності, які вони виберуть. За кілька хвилин залишили салон. Для відступу захопили в заручниці співробітницю магазину. Її відпустили біля автівки — блакитного БМВ, яке чекало на них.

Неподалік від салону злодії врізалися в чорне таксі. Щоб таксист їх не переслідував, кілька разів вистрелили в повітря. Тікаючи, змінили три автівки. Поліцейські кажуть, їм допомагали щонайменше двоє водіїв.

Учора з"явилась інформація, що поліція Лондона затримала підозрюваного в пограбуванні 50-річного чоловіка. Його відпустили під заставу. Слідчі розшукують спільників.

Інформацію про грабіжників розмістили в усіх аеропортах і морських портах Великої Британії. У поліції вважають, що злодії напевне встигли втекти за кордон.

Лондонський "Грефф Даймондз" уже грабували шість років тому. Тоді банда "Рожева пантера" вкрала коштовностей на 23 млн фунтів (293 млн грн. — "ГПУ"). Пізніше їх спіймали і засудили до 15 років позбавлення волі. Повернути вдалося лише частину награбованого — на 3 млн фунтів.

На чоловіках були дорогі костюми, вони тримали руки в кишенях

Коштовності від "Грефф Даймондз" вважають одними з найпрестижніших у світі. Їхні салони є в Лондоні, Нью-Йорку, Монте-Карло, Дубаї та Кувейті. Серед клієнтів багато знаменитостей, зокрема співачка та футболіст Вікторія і Девід Бекхеми, супермодель Наомі Кемпбелл, телеведуча Періс Хілтон.

Найбільшим пограбуванням у світі називають напад на банк "Дар Ес Салаам" у столиці Іраку Багдаді позаторік. Його здійснили троє охоронців, які там працювали. Їм удалося винести з сейфів $292 млн.

Зараз ви читаєте новину «Двоє вкрали коштовностей на півмільярда гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути