середа, 22 червня 2011 07:15

Двоє українців загинули в російській авіакатастрофі

Автор: фото: REUTERS
  Уламки літака лежать недалеко від будинків у дачному селищі Бесовець, за 12 кілометрів від російського міста Петрозаводськ. До місця катастрофи людей не підпускає поліція. Частини літака розкидало на 300 метрів
Уламки літака лежать недалеко від будинків у дачному селищі Бесовець, за 12 кілометрів від російського міста Петрозаводськ. До місця катастрофи людей не підпускає поліція. Частини літака розкидало на 300 метрів

У ніч проти вівторка в Росії розбився пасажирський літак Ту-134. Із 52 людей, що були на борту, вижили восьмеро. Зокрема стюардеса. Вона у важкому стані.

Серед 44 загиблих двоє українців — 21-річна Христина Онищенко з Харківщини та віце-президент харківського банку "Грант" 35-річний Ваграм Симовян.

Розбився ще один іноземець, шведський рятувальник Якоб Веттрут. Летів на конференцію.

Серед тих, хто вижив, — Оксана Терьохіна із двома дітьми: 9-річним Антоном та 14-річною Анастасією.

— Їх зустрічав дядько. Коли дізнався, що літак розбився, знепритомнів. Кажуть, він у лікарні з серцевим нападом, — розповідає очевидець.

Літак авіакомпанії "РусЕйр" вилетів із московського аеропорту "Домодєдово" о 22.30 за місцевим часом. О 00.04 мав сісти в аеропорту Петрозаводська. Дощило, був густий туман. Повітряне судно пішло на посадку о 23.40. Опівночі зникло із радарів. Ту-134 упав за 700 м від злітно-посадкової смуги посеред автотраси. Від удару розвалився і загорівся.

— Навколо валяються уламки, вирвані крісла, шматки обшивки літака. Усе схоже на страшний сон. Дихати важко — у повітрі смердить гасом, — кажуть жителі дачного селища Бесовець. Ту-134 упав за 20 м від будинків.

У вівторок уранці до Петрозаводська літаком із Москви прибули родичі загиблих. Упізнали 11 тіл. Сім'ям померлих виплатять по 1 млн руб. компенсації, це 283 тис. грн. Постраждалим — вдвічі менше. На лікування до Москви планують відправити чотирьох із них.

Розглядають три версії аварії: людський фактор, технічні несправності літака й погана погода.

Диспетчер Сергій Шматков розповів, що попереджав командира про погану видимість. Просив піти на друге коло.

— Але той відповів, що посадить машину на свій страх і ризик, — каже.

Командир літака Олександр Федоров до 45-річчя не дожив два дні.

— Востаннє бачив батька 29 квітня на його день народження. У нього був гарний настрій. Думаю, не мав жодного передчуття. А в мене було: не знаю чому знайшов старі фотографії й сів їх переглядати, — розказує Азат Атаєв, син штурмана, який загинув у катастрофі. — Батько 25 років літав на "тушках". Був їх фанатом.

Перед рейсом літак авіакомпанії "РусЛайн" замінили на більший — авіакомпанії "РусЕйр" Ту-134.

Рік тому в Росії було майже 100 Ту-134. Зараз їх виводять із експлуатації, бо застаріли. Замінюють на Боїнг-737 і Ан-148.

Зараз ви читаєте новину «Двоє українців загинули в російській авіакатастрофі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути