вівторок, 29 вересня 2009 18:15

Дружина мера Москви купила замок у Лондоні

Автор: фото з сайту www.risk.english-heritage.org.uk
  У будівлі 65 кімнат. Батуріна планує добудувати ще один поверх
У будівлі 65 кімнат. Батуріна планує добудувати ще один поверх

Дружина мера Москви Юрія Лужкова 46-річна Олена Батуріна торік придбала один із найбільших замків Лондона — Вітанхьорст — за 50 млн фунтів стерлінгів (640 млн грн. — "ГПУ") . Двоповерхова будівля на 65 кімнат XVIII ст. за розмірами поступається лише королівській резиденції — Букінгемському палацу, де живе королева 83-річна Єлизавета ІІ. Росіянка планує добудувати в замку ще поверх. Чекає дозволу від місцевої влади на реконструкцію.

Під Вітанхьорстом створять підземний комплекс із кінотеатром на 33 місця, салоном краси, спортивною залою, басейном та стоянкою на 24 автомобілі. Автівки опускатимуть та підніматимуть вантажним ліфтом. На підземному поверсі також облаштують винний погріб, сауну, кімнати для прислуги та їдальню. На подвір"ї відновлять сад в італійському стилі, збудують закритий тенісний корт. Вартість проекту — 50 млн фунтів.

2006 року американський журнал "Форбс" назвав Олену Батуріну найбагатшою жінкою Росії . Її статки оцінюють у $4,2 млрд. Дружині мера належить одна з найбільших російських інвестиційно-будівельних компаній "Інтеко".

Про те, що Вітанхьорст належить Батуріній, повідомили працівники лондонської елітної агенції нерухомості. Росіянка це заперечує. Формально замок — власність зареєстрованої у Британії фірми "Сафран Холдінгз".

Зараз ви читаєте новину «Дружина мера Москви купила замок у Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути